Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 12 iulie 2020. Prăznuirea unei icoane făcătoare de minuni

Calendar ortodox 12 iulie 2020. Prăznuirea unei icoane făcătoare de minuni

Icoana Prodromita

Calendar ortodox 12 iulie 2020. Pe 12 iulie, creștinii vor prăznui una dintre icoanele făcătoare de minuni, și anume „Prodromita”. Aceasta este păstrată în Schitul românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos.

Tot în această zi sunt pomeniți Sfânta Veronica, Sfântul Paisie Aghioritul, Cinstirea Icoanei Maicii Domnului cu trei mâini, Sfântului Cuvios Mihail Maleinul și Sfinții Mucenici Andrei Stratilatul, Faust și Mina.

Calendar ortodox 12 iulie 2020. Icoana Maicii Domnului Pedromita

În fiecare an, creștin ortodocșii prăznuiesc pe 12 iulie icoana Maicii Domnului numită Prodromita, care este una dintre icoanele făcătoare de minuni păstrate în Schitul românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos.

Schitul Prodromu mai deține și icoana Sfântului ioan Botezătorul și icoana Maicii Domnului Apărătoare de foc. Icoana Prodromita este considerată icoanele nefăcute de mână omenească, ci făcută în chip minunat, de Dumnezeu. Această icoană a fost zugrăvită în anul 1863, în Țara Românească.

În acel an, părinții Nifon și Nectarie, cititorii Schitului Podromu, a mers în țară pentru a cumpăra tot ce era nevoie pentru schit, având în inima lor o dorință pentru o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care să fie așezată în biserica cea noua, așa cum au toate Mănăstirile Sfântului Munte.

Schitul Prodromu a fost consturit în 1820, sub arhipăstorirea Mirtopolitului Veniamin Costachi al Moldovei. Zidirea acestuia a avut loc între anii 1852-1866.

Cei doi au început să cerceteze pentru a afla u zugrav bun pentru a le zugrăvi o icoană a Maicii Domnului. L-au găsit pe Iordache Nicolau, și după modelul primit de cei doi părinți a lucrat de dimineață până seara. Dar cu condiția de a posti, mai exact dimineața nu mânca, după amiază nu mai picta.

Troparul Icoanei Prodromita

Nascatoare de Dumnezeu pururea Fecioara, sfintei si dumnezeiestii icoanei tale cu dragoste si cu credinta inchinandu-ne, o sarutam multumind; caci prin ea celor credinciosi daruiesti cu adevarat tamaduiri sufletelor si trupurilor. Pentru aceasta graim catre tine: Slava fecioriei tale, slava milostivirii tale, slava purtarii tale de grija, ceea ce esti una binecuvantata!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: