Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Zi de post și rugăciune, sfinții ce trebuie pomeniți

Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Zi de post și rugăciune, sfinții ce trebuie pomeniți

Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Este sărbătoare importantă în calendarul ortodox, când credincioșii îi prăznuiesc pe Sfintii Mucenici Tarah, Prov si Andronic. Ziua sfântă de 12 octombrie se cinstește prin post și rugăciune.

Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Zi de post și rugăciune, sfinții pe care îi pomenim

În ziua sfântă de 12 octombrie, creștinii trebuie să-i pomenească pe Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic.

Cei trei au viețuit în vremea împăratului Dioclețian (284-305). Au sfârșit pentru că au refuzat închinarea în față idolilor, fiind uciși de soldați la porunca proconsulului Numerian Maximus, după ce s-a întâmplat o minune

Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Tarah s-a născut în Claudiopolisul Siriei, Prov a fost din Perga Pamfiliei, iar Andronic a fost fiul unui cetățean de mare vaza din Efes.

Cei trei sfinți au fost torturați în mai multe cetăți, în final aruncați fiarelor împreună cu câțiva criminali. Fiarele i-au sfâșiat pe criminali, în vreme ce sfinții au ieșit nevătămați. În urmă minunii, mulți cetățeni au primit credință în Hristos.

Deși trupurile acestora au fost aruncate în același loc cu al criminalilor, Dumnezeu le-a arătat unor creștini în chip minunat care sunt trupurile martirilor. Mai exact, trei lumânări s-au arătat deasupra trupurilor sfinților. Așa se face că cei trei mucenici au fost îngropați cu cinste.

Credincioșii trebuie să știe și că la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia se află particele din moaștele Sfinților Prov, Tarah și Andronic.

Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Rugăciune către Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

În fața oricăror greutăți sau probleme, creștinii pot apela la credință pentru ajutor grabnic și speranță. În ziua sfântă de 12 octombrie, se poate rosti rugăciunea către Sfinții Mucenici Prov, Tarah și Andronic.

Iată în următoarele rânduri Tropar Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic.

Glasul 5

„De isprăvile sfinţilor mucenici Puterile Îngereşti foarte s-au mi¬nunat; că fiind un trup muri-tor, pe vrăjmaşul cel fără de trup cu Puterea Crucii nevoindu-se tare, l-au biruit nevăzut. Şi acum se roagă Domnului să se miluiască sufletele noastre.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: