Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 13 iunie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii ortodocși

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii ortodocși

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Este sărbătoare mare pentru toți creștinii ortodocși, care vor închina această zi unei Sfinte care a demonstrat lumii întregi ce înseamnă credința.

Pe 13 iunie 2021, în calendarul ortodox este celebrată Sfânta Muceniţă Achilina. Aceasta s-a născut în Biblos, cetate din Palestina, din părinţi creştini.

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Este sărbătoare mare pentru toți creștinii

La doar 7 ani, Sfânta Achilina știa despre toate tainele credinţei creştine. La 15 ani, a început să le înveţe pe fetele de vârsta ei ce înseamnă credinţa în Hristos. Deși la o vârstă fragedă, ea reușea să-i învețe pe ceilalți să nu se închine idolilor, potrivit crestinortodox.ro.

Însă în vremea împăratului Diocletian, Sfânta Achilina a trecut prin clipe greu de descris, a îndurat chinuri groaznice pentru că nu se închina idolilor. În scurt timp, își dă ultima suflare, iar trupul său ajunge să fie aruncat la groapa de gunoaie din afară cetăţii, ca hrană pentru animale.

Însă pe timpul nopții, un înger trimis al Domnului a ridicat-o din moarte. Înspăimântați, cei din cetate trimit călăii să-i taie capul Sfintei, din porunca guvernatorului Ulosian.

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Rugăciunile către Sfânta Achilina

Iată cum sună troparul Sfintei Muceniţe Achilina, glasul al 4 lea:

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Achilina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 8-lea.

Irmosul:

Cel tăiat pe cea netăiată o a tăiat şi a văzut pământul Soarele pe care nu-1 văzuse. Pe pierzătorul vrăjmaş apa l-a înecat şi pe cea neumblată a trecut Israel şi cântare s-a cântat: Domnului să-I cântăm, căci cu mărire S-a preaslăvit.

Stih: Sfântă Muceniţă Achilina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Fiind cu adevărat mărită, stai înaintea Mirelui tău Hristos, în ceruri bucurându-te. Pentru aceasta pe cei ce te cinstesc pe pământ cu dreaptă credinţă, măreşte-i cu rugăciunile tale, cinstită şi ţi-i fă părtaşi pe cei ce cântă Domnului, căci cu mărire S-a preaslăvit.

Stih: Sfântă Muceniţă Achilina, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

 Calendar ortodox 13 iunie. Ceilalți sfinți pomeniți

 Tot pe data de 13 iunie, se va face pomenirea și:

– Sfantului Cuvios Iacov;

– Sfantului Trifilie, episcopul Levcosiei din Cipru;

– Sfintei Cuvioase Maici Ana si a fiului ei Ioan;

– Sfantului Antipatru, episcopul Vostrilor;

– Sfantului Evloghie, patriarhul Antiohiei;

– Sfantului Mucenic Diodor din Emesa;

– Sfantului Iustin Popovici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: