Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 13 noiembrie 2020. Este sărbătorit Sfântul Ioan Gură de Aur

Calendar ortodox 13 noiembrie 2020. Este sărbătorit Sfântul Ioan Gură de Aur

Sfântul Ioan Gură de Aur

Calendar ortodox 13 noiembrie 2020. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii, pentru că în această zi are loc pomenirea Sfântului Ioan Gură de Aur. Aceasta a fost un exemplu de credință pe tot parcursul vieții sale și i-a îndemnat și pe alții să apeleze la credință și să creadă în Hristos Dumnezeu.

Viața Sfântului Ioan Gură de Aur, sărbătorit pe 13 noiembrie 2020

Sfântul Ioan Gură de Aur a fost patriarhul Constantinopolului. El s-a născut într-o familie nobilă, iar tatăl lui a murit când el era încă un prunc. Mama sa, rămasă văduvă la vârsta de 20 de ani, a decis să nu se mai recăsătorească și să își crească fiul în pace, singură. Aceasta a fost cea care i-a dat credința în Dumnezeu și l-a insuflat iubirea de aproapele care l-au ajutat pe Sfântul Ioan Gură de Aur să ajungă cine a fost mai târziu.

Vorbele sale erau foarte sclipitoare și cuvintele puse unele lângă altele cu noi înțelesuri, de aici și numele său.

“Învățătorule duhovnicesc sau mai bine să-ți zic, Ioane Gură de Aur, adâncit-ai fântâna sfintelor tale învățături, iar funia minții noastre este scurtă și nu poate să o ajungă!” , iar numele său a rămas acesta.

Canon de rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Troparul Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

Din gura ta ca o lumină de foc stră­lu­cind harul, lumea a luminat. Vistie­riile neiubirii de argint lumii a câștigat. Înălțimea gândului smerit nouă ne-a arătat. Iar prin cuvintele tale învățându-ne, Părinte Ioane Gură de Aur, roagă pe Cuvântul, Hristos Dum­nezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

Din ceruri ai luat Dumnezeiescul har şi cu buzele tale pe toţi înveţi să se închine în Treime Unuia Dumnezeu, Sfinte Ioan Gură de Aur, preafericite cuvioase, după vrednicie te lăudăm pe tine, că eşti îndreptător, ca cel ce arăţi cele Dumnezeieşti.

Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: