Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 15 februarie 2020. Sfântul Mucenic Elefterie, ajutătorul fetelor mari

Calendar ortodox 15 februarie 2020. Sfântul Mucenic Elefterie, ajutătorul fetelor mari

Calendar ortodox 15 februarie 2020. Sfântul Mucenic Elefterie, ajutătorul fetelor mari

Calendar ortodox 15 februarie 2020. Sfântul Mucenic Elefterie, ajutătorul fetelor mari. În fiecare an, pe 15 februarie este pomenit Sfântul Mucenic Elefterie.

Calendar ortodox 15 februarie 2020. Sfântul Mucenic Elefterie, ajutătorul fetelor mari

Potrivit creștin ortodox, Sfântul Elefterie era din Roma și la o vârstă fragedă a rămas orfan de tată. Acesta a fost crescut numai de mama lui, Antia, care a fost o femeie credincioasă. Elefterie a fost dus de mama sa la episcopul Anichit pentru a învăța de la el Sfintele Scripturi.

Anichit l-a hirotonit diacon la vârstă de 15 ani, iar când a împlinit 18 ani l-a făcut preot. La 20 de ani a fost făcut epsicop al Iliricului.

Pentru că învăţa şi propovăduia pe Hristos a atras pe mulţi la credinţă; de aceea împăratul Adrian a trimis de l-a adus la el. Dus înaintea lui, sfântul a mărturisit că Hristos este Dumnezeul tuturor. La porunca împăratului a fost supus la chinuri pe care le-a îndurat cu seninătate.

Minunile lui Dumnezeu

Prefectul Coremon, impresionat de rugăciunea Sfântului Elefterie, a intrat primul în cuptor și a mărturisit că Hrostos este Dumnezeu. I s-a tăiat capul când a ieșit din cuptor.

Imediat a fost aruncat și Sfântul Elefterie, iar focul s-a stins. Credinciosul a ieșit viu și nevătămat făăr vreo urmă de arsuri.

De asemenea, Sfântuș Elefterie a fost legat de un car, tras de cai sălbatici, dar a fost dezlegat de Îngerii din Lumina Necreată și dus pe munte înalt. Acolo a trăit alături de animalele sălbatice.

Rugăciunea recomandată de preoți

Fiind vânat de ostașii împăratului, Sf. Elefterie a reușit să boteze cel puțin cinci sute dintre ei. În final, Sf. Sfințit Mc. Elefterie a luat cununa muceniciei, fiind ucis de doi ostaşi. Mama lui, Antia, a fost ucisă şi ea cu sabia, pe când îmbrățișa şi săruta pe fiul ei mort.

Preoții recomandă rugăciune, mai ales că în această perioadă credincioșii postesc, în așteptarea uneia dintre cele mai mari și importante sărbători, Nașterea Domnului, Crăciunul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini