Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 16 octombrie 2020. Astazi este sarbatorit Sfantul Mucenic Longhin Sutasul.  

Calendar ortodox 16 octombrie 2020. Astazi este sarbatorit Sfantul Mucenic Longhin Sutasul.  

Calendar ortodox 16 octombrie 2020. Un mare sfânt este sărbătorit astăzi. Sfântul Mucenic Longhin Sutașul a fost în armata lui Ponțiu Pilat și cel care a păzit Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Tot Sfântul Mucenic Longhin Sutașul s-a aflat la Sfântul Mormânt, alături de păzitorii locului sacru.

S-a lepadat de centura militara si a provopaduit crestinismul

La aflarea veștii că Iisus Hristos a Înviat din morți, iudeii au încercat să mituiască soldații aflați în paza  mormântului și să spună că trupul lui Iisus a fost furat de ucenicii lui. Însă Longhin Sutașul s-a lepădat de centura militară și s-a botezat, alături de alti doi soldați. Longhin Sutașul a mers în Capadocia unde a  convins mulți păgâni să își întoarcă fetele la Dumnezeu și să se convertească la creștinism.

Pilat l-a decapitate pe Sfantul Mucenic Longhin Sutasul

Aflând de trădarea soldatului său, Pilat a comandat uciderea acestuia. Sfântul Mucenic stiindu-și sfârșitul, a ieșit în întâmpinarea soldaților lui Pilat și i-a primit cu multa căldură. Pe când aceștia dormeau, Sfântul Mucenic Longhin Sutașul s-a rugat pentru izbăvirea și ieșirea sufletului din trup. În zori însă, soldații au rămas uimiți că Mucenicul Longhin este cel căutat de Pilat, astfel că, aceștia nu au putut să îl omoare. Însă Sfântul Mucenic Longhin Sutașul i-a rugat pe soldați să își ducă la bun sfârșit misiunea. Până la urmă, capul a fost adus în fața lui Pilat, la Ierusalim, pentru a fi încredințat de moartea Mucenicului.

 Ce sfinti mai pomenim astazi

Sfinții Mucenici Leontie, Terentie, Domnin și Dometie, Sfântul Cuvios Mal sunt pomeniți astăzi, 16 octombrie. Biserica Ortodoxă Română îi pomenește și pe:

Sfinții Mucenici Isaur și Afrodisie, Fabian, Vasie, Sabin, Elifie, Saturnin, Nereu, Martinian, Saturnian, Baudoin, Sfântul Ierarh Dulcide, Florentin, Conogan, Magnobod, Mummolin, Ambrozie, Lull, Sfântul Grigorie, Sfântul Domna, Sfântul Iacov, Sfânta Muceniță Bolonia, Sfânta Cuvioasă Evpraxia, Sfântul Cuvios Vitalie, Adormirea Cuviosului Neonil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: