Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 17 ianuarie 2020. Sărbătoarea Sfântul Anton

Calendar Ortodox 17 ianuarie 2020. Sărbătoarea Sfântul Anton

Calendar Ortodox 17 ianuarie 2020. Sărbătoarea Sfântul Anton

Calendar Ortodox 17 ianuarie 2020. Sărbătoarea Sfântul Anton. Sfântul Anton sau Antonie cel Mare este prăznuit în fiecare an pe data de 17 ianuarie.Este considerat sfântul care îi scapă pe cei credincioși de farmece și blesteme.

Calendar Ortodox 17 ianuarie 2020. Sărbătoarea Sfântul Anton

Sfântul Anton a trăit în secolul al III-lea şi începutul secolului al IV-lea. Este socotit a fi întemeietorul vieţii monahale şi este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vieţii călugăreşti.

Născut în satul Coma din Egiptul de Mijloc, în anul 251, acest mare luminator al credinţei a fost fiul unor ţărani creştini înstăriţi. În acest mediu a deprins calea credinţei.

După vârsta de 35 de ani a plecat în pustia Egiptului, unde vreme de alţi 20 de ani a trăit în singurătate, în post şi rugăciune.

Datorită harului şi virtuţilor sale s-a făcut cunoscut, în jurul său formându-se o obşte de ucenici pe care îi îndruma spre desăvârşirea creştină.

Sfântul Anton se sărbătorește pe 17 ianuarie

Sfântul Antonie s-a mutat într-un loc numit Pispir, la marginea deşertului.Aici a locuit sfântul timp de 20 de ani, până când ucenicii săi l-au silit să părăsească acest loc, Antonie fiind aproape mort din cauza atacurilor diavoleşti.

Acum Antonie devine deja părintele duhovnicesc al multor călugări din diversele comunităţi monastice din pustia egipteană, cele mai vestite fiind cele din Nitria şi Sketis.

Înainte de a muri, Sfântul Anton le-a lăsat ucenicilor săi un testament prin care le cerea să fie îngropat într-un loc secret, acolo unde să nu îl descopere nimeni.

Aceștia i-au respectat dorința Sfântului și i-au îngropat trupul astfel încât, secole întregi, nimeni nu l-a descoperit.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Anton

În această zi, nu se mănâncă dulce, nu se spală haine și nu se clacă. Pentru spor și sănătate, este bine să se facă pachete și să se ofere oamenilor nevoiași.

Rugăciunea Sfântului Anton

Milostive Dumnezeule primește cu bunătate rugăciunile Sf. Anton ce eu ți le prezint acum pentru a dobândi harul ce Ție cu umilință Îți cer.

Citeste si:Curs valutar BNR 15 ianuarie 2020. Valorea monedei europene

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: