Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 martie 2022. Rugăciunea Sfântului Chiril pentru luminarea minții și vindecarea trupului

Calendar ortodox 18 martie 2022. Rugăciunea Sfântului Chiril pentru luminarea minții și vindecarea trupului

Calendar ortodox 18 martie 2022. Este zi de sărbătoare, când trebuie pomenit Sfântul Chiril și se va spune rugăciunea sa către Sfânta Treime pentru luminarea minții și vindecarea trupului!

Despre Sfântul Chiril se știe că s-a născut la Ierusalim, în anul 315 după Hristos. A fost hirotonit diacon de către Macarie al Ierusalimului, iar preot de episcopul Maxim II, scrie crestinortodox.ro.

Se mai știe și că Sfântul Chiril a avut de dus două lupte grele. Una dintre ele a fost împotriva ereticilor arieni care deveniseră foarte puternici în timpul domniei lui Constantius, fiul Marelui Constantin. Iar cea de-a doua luptă a Sfântului Chiril a fost cea împotriva evreilor, care aveau mari privilegii şi puteri.

Calendar ortodox 18 martie 2022. Rugăciunea Sfântului Chiril pentru luminarea minții și vindecarea trupului

În cea de-a 18-a zi a lunii martie se va rosti rugăciunea Sfântului Chiril către Sfânta Treime pentru luminarea minții și vindecarea trupului.

”Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Chiril, roagă pe Hristos Dumnezeu să ne lumineze și să ne vindece sufletele și trupurile noastre.

Strălucind de luminile în¬ţelepciunii duhovniceşti, ai arătat în chip luminat celor de pe pământ Lumina Cea În¬treită a Preasfintei Treimi, părinte, prin care am scăpat din întu¬nericul necazurilor.

Limba ta, înţelepte, cu insuflări Dumnezeieşti a luminat popoare să se închine Singurei Sfintei Treimi, Celei Nedespăr¬ţite după Fire, dar împărţită după Feţe. Pentru aceasta, bucurându-ne, prăznuim noi preasfântă pomenirea ta, punându-te înainte pururea rugător către Dumnezeu.

Pentru aceasta, te lăudăm ca pe un păs¬tor şi mare învăţător şi apără¬tor al credinţei, Sfinte Ierarhe Chiril, strigând: roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta, să ne dea puterea vindecării trupului și sufletului,

Acum și pururea, și-n vecii vecilor,

Amin.”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: