Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 19 februarie 2022. Sfinții care trebuie pomeniți în această zi sfântă

Calendar ortodox 19 februarie 2022. Sfinții care trebuie pomeniți în această zi sfântă

Calendar ortodox 19 februarie 2022. În sfânta zi de sâmbătă, credinciosii ortodocsi ii praznuiesc pe sfintilor apostoli Arhip, Filimon si Apfia, dar si pe sfintilor mucenici Maxim, Teodot, Isihie si Asclepiodota. Iată ce rugăciune se rostește pentru ajutor imediat.

În fiecare an, pe 19 Februarie, credincioșii ortodocși îi prăznuiesc pe sfinţilor apostoli Arhip, Filimon şi Apfia. Tot ăn această zi, sunt pomeniți și sfinţii mucenici Maxim, Teodot, Isihie şi Asclepiodota.

Calendar ortodox 19 februarie 2022. Sfinții care trebuie pomeniți în această zi sfântă

În această lună, ziua a nouăsprezecea, pomenirea sfinţilor apostoli Arhip, Filimon şi Apfia.

Aceştia au trăit pe vremea împărăţiei lui Neron, fiind ucenici al apostolului Pavel. Astfel întâmplându-se serbarea zeiţei Artemida în Colose, care este o cetate a Frigiei. Aceşti apostoli făcând doxologie în bisericã, au venit asupra lor slujitorii idolilor. Ceilalţi credincioşi au fugit, iar apostolii au rămas şi au fost prinşi şi duşi la ighemonul Androclis.

A început numaidecât să-l bată pe Arfip. Nevrând să jertfească idolului ce se numea Min, a fost îngropat până la brâu. Aşa l-au ucis cu pietre. Iar sfinţii Filimon şi Apfia chinuiţi fiind cu multe feluri de chinuri, s-au săvârşit şi ei muceniceşte.

Calendar ortodox 19 februarie 2022. Rugăciune de ajutor imediat către Sfântul Filimon

Iată mai jos textul rugăciunii care se închină către Sfântul Filimon pe 19 februarie și care este de ajutor imediat tuturor credincioșilor.

”Apostole Sfinte Filimon, roaga pe Milostivul Dumnezeu, ca sa daruiasca iertare de greseli sufletelor noastre. Adancul Marii Rosii, cu urme neudate, pedestru trecandu-l Israel cel de demult, cu mainile lui Moise in chipul Crucii, puterea lui Amalec in pustiu a biruit.

Fulgerand cu Lumina harului, Sfantul Pavel cel Preaintelept, ca pe o raza luminoasa te-a lasat, Fericite Filimon, ca sa alungi prin Duhul intrunericul cel prea adanc al multimii idolilor.

Cu Dumnezeiestile impletiri de cuvinte ale Propovaduitorului Pavel ai fost pescuit la credinta si in chip minunat din adancul rautatii pe popoare le-ai scos vii, de Dumnezeu graitorule si le-ai adus la Masa Cea Dumnezeiasca, hrana cuvantatoare.

Povăţuieşte-ne la calea pocăinţei, pe noi cei ce pururea ne abatem spre calea răutăţilor şi mâniem pe Bunul Domnul, Neispitită de nuntă, Binecuvântată Marie, Scăparea oamenilor celor fără de nădejde, Locaşul lui Dumnezeu.

Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: