Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 19 ianuarie 2023. Rostește rugăciunea pentru dobândirea blândeții și discernământului

Calendar ortodox 19 ianuarie 2023. Rostește rugăciunea pentru dobândirea blândeții și discernământului

Calendar ortodox 19 ianuarie 2023. Rostește rugăciunea pentru dobândirea blândeții și discernământului

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc la data de 19 ianuarie 2023, în fiecare an, pe Sfântul Cuvios Macarie Egipteanul. Iată rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi pentru dobândirea blândeții și discernământului!

Calendar ortodox 19 ianuarie 2023. Viața Sfântului Cuvios Macarie Egipteanul

Ziua de 19 ianuarie este dedicată Sfântului Cuvios Macarie Egipteanul!

Părinții Sfântului Cuvios Macarie Egipteanul erau credincioși, având numele celor care au zămislit Israel, Avraam și Sara. Macarie Egipteanul era și el credincios, după cum a fost învățătura părinților săi.

Avraam și Sara i-au dat naștere lui Macarie când erau destul de înaintați în vârstă, și tocmai de aceea i-au pus numele fericirii, adică „Macarie”. Totuși, părinții lui au vrut ca el să se însoare, pentru că așa era rânduiala. Însă tânărul avea alte planuri, așa că s-a împotrivit cu toată ființa.

Nunta a avut loc până la urmă, dar în noapte nunții el a fugit de acasă, pentru că nu voia să își piardă fecioria. A mers pe muntele Nitriei, unde a stat mai mult timp, iar apoiu când a mersa acasă și-a descoperit soția bolnavă de friguri și a murit la scurt timp. La fel și părinții lui Macarie, iar el a rămas singur pe lume.

Calendar ortodox 19 ianuarie 2023. Rugăciune către Sfântul Cuvios Macarie cel Mare, pentru dobândirea blândeții și discernământului

Rostește astăzi rugăciunea pentru dobândirea blândeții și discernământului!

„Sfinte Cuvioase Macarie, cel care te-ai învrednicit a fi numit odinioară de contemporani „dumnezeu pământean” pentru blândețea, mila și îndelunga răbdare față de frații cei neputincioși, grăbește de ne acoperă cu aripile rugăciunilor tale de năvala ispitelor care ne vin de la lume, de la trup și de la cel viclean. „Vas ales” al înțelepciunii celei de sus, povățuiește-ne întru nevoință și învață-ne întru pocăință. „Copil bătrân” care ai câștigat Împărăția urmând cuvântului Mântuitorului, scoate-ne din starea celor îmbătrâniți în rele și patimi. „Heruvim al pustiei”, du-ne în pustia cea lăuntrică, spre izbăvirea de Babilonul desfrânării din afară. Învățător mult-iubit al demnității de a fi creștin, îmboldește în noi glasul conștiinței, ca să ne aflăm întru adevăr. Iubitor al sărăciei și al smereniei, insuflă în noi singurul dor de Împărăția lui Hristos.

Sfinte Macarie cel Mare, minunate învățături picuri în inimile noastre. Îndulcește-ne amarul viețuirii în lume cu har nemăsurat. Fă-ne iubitori ai slavei Împăratului făpturii, iar pe cele slăvite ale lumii învață-ne să le disprețuim. Din cursele diavolești ne scoate până la cea mai de pe urmă suflare a noastră pe acest pământ. Cu smerenia ajută-ne să biruim întăriturile trufiei omenești. Cu pacea lăuntrică ajută-ne să trecem tulburările și războaiele cele nevăzute. Tu ne-ai povățuit pe noi, sfinte al lui Dumnezeu, în lupta cu patimile care se duce până la sfârșit, fiindcă numai harul ne păzește de căderea în păcat. Pentru aceea te rugăm, Sfinte Macarie cel Mare, până întru sfârșit ne povățuiește și întru războiul cel nevăzut ne însoțește ca, prin rugăciunile tale, Sfinte Părinte, să ne izbăvim, dobândind blândețe și discernământ, iar la Judecata de Apoi să ne învrednicim de bunătățile cele veșnice. Amin”, potrivit cuvantul-ortodox.ro.

Calendar ortodox 19 ianuarie 2023. Ce sfinți mai sunt pomeniți astzăi

Tot la data de 19 ianuarie, creștinii ortodocși îi pomenesc pe:

  • Sfântul Cuvios Macarie Alexandrinul;
  • Sfânta Muceniţă Eufrasia;
  • Sfântul Marcu Eugenicul din Efes;
  • Sfântul Cuvios Meletie Valisiotul Mărturisitorul;
  • Sfântul Cuvios Arsenie, arhiepiscopul Cherchirei.

 

Sursa foto: doxologia.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: