Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 19 martie. Sărbătoate cu cruce roșie! Ce Sfinți sunt prăznuiți astăzi

Calendar ortodox 19 martie. Sărbătoate cu cruce roșie! Ce Sfinți sunt prăznuiți astăzi

Calendar ortodox 19 martie. Sărbătoate cu cruce roșie! Ce Sfinți sunt prăznuiți astăzi

Astăzi este mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși, fiind Duminica a 3-a din Post a Sfintei Cruci. Totodată sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Hrisant, Daria şi Ilaria și Sfântul Mc. Marian diaconul. 

Calendar ortodox 19 martie. Duminica a 3-a din Post a Sfintei Cruci 

Astăzi este Duminica a 3-a din Post a Sfintei Cruci. Iată tot ce trebuie să știe creștinii ortodocși 

Duminica a treia din Postul Mare este numită și Duminica a Sfintei Cruci și este sărbătorită în Biserica Ortodoxă în a treia duminică a Postului Mare, cu trei săptămâni înainte de Paștele ortodox.

Această sărbătoare amintește de înălțarea Sfintei Cruci, care este considerată una dintre cele mai importante relicve ale creștinismului. Potrivit tradiției creștine, Sfânta Cruce a fost descoperită de către Sfânta Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare, în Ierusalim, și a fost adusă la Roma.

În această zi, creștinii ortodocși se roagă în special pentru a primi iertarea păcatelor și pentru a obține binecuvântarea lui Dumnezeu. Este de asemenea tradițional ca preoții să ofere o slujbă specială în care se aduce în fața credincioșilor Sfânta Cruce pentru a fi venerată și săvârșită Sfânta Liturghie.

De asemenea, în această zi, creștinii ortodocși sunt încurajați să se roage mai mult, să se gândească la nevoile și necazurile altora și să facă fapte bune. De asemenea, este o zi de post și abstinență, în care credincioșii trebuie să se abțină de la carne și alte produse de origine animală.

Calendar ortodox 19 martie. Viața Sfinților Mucenici Hrisant, Daria şi Ilaria și a Sfântului Mc. Marian diaconul 

Da, Sfinții Mucenici Hrisant, Daria și Ilaria, precum și Sfântul Mc. Marian diaconul sunt sărbătoriți în Biserica Ortodoxă pe data de 19 martie.

Sfinții Mucenici Hrisant, Daria și Ilaria au trăit în secolul al IV-lea și au fost martirizați pentru credința lor în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor în Imperiul Roman. Ei sunt considerați modele de sfințenie și curaj pentru toți creștinii și sunt venerați pentru jertfa lor supremă în numele credinței.

Sfântul Mc. Marian diaconul a trăit în secolul al III-lea și a fost unul dintre cei 40 de martiri ai lacrimilor, care au fost uciși în Armenia pentru că au refuzat să se închine idolilor. El este considerat un exemplu de credință neclintită și curaj în fața persecuției.

În această zi, creștinii ortodocși sărbătoresc viața și moartea acestor sfinți și se roagă pentru ajutorul și protecția lor. De asemenea, este o ocazie de a reflecta asupra virtuților pe care acești sfinți le-au exemplificat și de a încerca să le aplicăm în propria noastră viață.

Calendar ortodox 19 martie. Rugăciune către Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria pentru atragerea bunăstării

Rostește această rugăciune pentru atragerea bunăstării!

„Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi. Luminători luminoşi arătându-vă, Dumnezeieştilor şi Sfinţilor Muce­nici Hrisant şi Daria, cu lumina minunilor voastre străluciţi toată făptura, risipind pururea noaptea cea adâncă a neputinţelor; rugaţi-vă lui Hristos Dumnezeu să ne dăruiască nouă putere, înțelepciune și credință să trecem cu bine de toate relele.

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinte Mucenice Hrisant și Sfântă Mucenică Daria, rugați-ve lui Dumnezeu pentru noi.

Din adâncul inimii, vă rog Sfinți Mucenici să trimiteți sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru a depăși obstacolele vieții și pentru a aduce bunătate în casă, în suflet și în gând. Căci a Lui Dumnezeu este Împărăţia şi Puterea şi Slava și Lui închinăm totul, în numele Tatălui, al Fiului și-al Sfântului Duh, acum și pururea, și-n vecii vecilor. Amin!”, potrivitBiserica „Adormirea Maicii Domnului”.

Sursa foto: pelerinaj.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: