Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 2 aprilie 2020. Sfântul CuviosTit, făcătorul de minuni

Calendar ortodox 2 aprilie 2020. Sfântul CuviosTit, făcătorul de minuni

Sfantul Cuvios Tit

Calendar ortodox 2 aprilie 2020. Pe 2 aprilie, credincioșii îl pomenesc în fiecare pe înțelelptul și păgânul, Sfântul Tit.

Viața Sfântului Cuvios Tit

Sfântul Tit era din Creta, din părinții de bun neam, trași din neamul lui Miroi, antipul Cretei. Dar cei doi se pare că se ocupau cu păgânătatea închinării de idoli, și chiar și el s-a închinat la început.

Cu toate astea, încă din tinerețe a arătat mai multă înțelepciune păgânească, citea cărți vechi de filosofie și petrecea cu fapte bune, doar că nu îl slujea pe Dumnezeu.

Fecior de Filadelfi

De asemenea, și-a păstrat fecioria, ulterior fiind numit feciorelnic de Filadelfi. La vârsta de 20 de ani, acesta a auzit o voce care îi spunea:”Tite, ţie ţi se cade să te duci de aici şi să-ţi mântuieşti sufletul tău, pentru că nu-ţi ajunge spre mântuire numai învăţătura păgâneasca„.

Din acel moment a început să citească cărți evreiești și după ce a avut un vis dumnezeiesc, le-a cercetat.

Aflându-se pe insula Creta, se spune să Hristos i s-a arătat în trup printre oameni din Ierusalim, motiv pentru care va face multe fapte minunate. Tit, mergând la Ierusalim şi văzând pe Stăpânul Hristos, I s-a închinat Lui, apoi I-a urmat Lui şi ucenicilor Lui amestecându-se cu ceilalţi din popor, ce umblau după Hristos.

După ani de zile, Tit avea scaunul arhieriei sale în una dintre cetățile Cretei, numită Gortina. Sfântul Tit s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani,iar la moartea sa, mai mulți îngeri au venit să-i ia sufletul.

Troparul Sfântului Cuvios Tit, făcătorul de minuni, glasul al 8-lea:

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Tit. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini