Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 august 2021. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 20 august 2021. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 20 august 2021.

Calendar ortodox 20 august 2021. Vineri, 20 august ,este sărbătorit Sfântul Proroc Samuel, trimis de Dumnezeu să predice pocăință. Tot în această zi fost fi sărbătoriți  Sfinții treizeci și șapte de Mucenici, Sfinții Mucenici Sever și Memnon Chendirionul și Sfântul Mucenic Luchie Sfetnicul.

Calendar ortodox 20 august 2021. Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 20 august 2021. Sfântul Samuel este fiul lui Elcana și al Anei proorocita. Elcana avea două femei, Ana și Fenana. Fenana a avut mulți copii, iar Ana niciunul. După ce s-a rugat la Dumnezeu, Ana a născut un fiu, Samuel. La vârsta de 12 ani, Samuel îl slujea pe Dumnezeu înaintea preotului Eli. După ce Dumnezeu l-a strigat pe Samuel, acesta a aflat despre pedepsele ce aveau să cadă peste casa marelui preot Eli din cauza fiilor săi, care nu îl slujeau pe Domnul. Filistinii i-au ucis pe fiii lui Eli și au luat Chivotul Legii. În cele din urmă, preotul Eli a murit.

Dumnezeu l-a trimis pe Samuel înaintea poporului ca să le predice pocăință, iar la bătrânețe, oamenii i-au cerut lui Samuel să le puna un rege care să rămână în urma lui. Samuel a încercat să le arate acestora că Dumnezeu este singurul care îi protejează și nu au nevoie de un rege. Samuel îl  unge pe regele Saul după o descoperire dumnezeiască, iar din cauza unor fapte păcătoase, acesta povățuit de Dumnezeu, îl va unge rege pe David.

Troparul Sfântului Proroc Samuel, glasul al 2-lea:

A prorocului Tău Samuel pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Pe voievozii cei tari…

Stih: Sfinte Prorocule Samuel, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cel ce eşti odrasla celei sterpe, Înţelepte Proroc Samuel, învredniceşte sufletul meu cel sterp să odrăslească bună rodirea bunătăţilor, prin rugăciunile tale; ca să laud cu sfinţite cântări purtătoare de lumină prăznuirea ta.

Stih: Sfinte Prorocule Samuel, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cel ce a rupt pântecele Sarei de demult, rugăciunea Anei arătat a împlinit-o şi pe cea neroditoare, de roadă umplând-o cu darul, bine te-a voit pe tine, Sfinte Prorocule Samuel, ca o stea a răsări dintr-însa.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Crescând cu sfinţenie sufletul tău, preafericite, în Dumnezeiescul veşmânt ai strălucit cu Razele Duhului cele Tainice, învăţându-te toată taina, de Dumnezeu cugetătorule şi ca un înger ai slujit lui Dumnezeu Atotţiitorului.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cel Ce este ca un Fiu împreună cu Tatăl mai înainte de veci, mai pe urmă, Întrupându-Se cu adevărat, S-a făcut Fiu al tău, Preacurată, prin credinţă, făcând fii lui Dumnezeu, pe toţi cei robiţi de cumplitul luptător.

Irmosul:

Nu în înţelepciune, în putere şi în bogăţie ne lăudăm; ci în Tine, Înţelepciunea Tatălui Cea Ipostatnică, Hristoase. Că nu este Sfânt afară de Tine, Iubitorule de oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: