Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 21 aprilie 2020. Marțea Albă, îl pomenim pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Calendar ortodox 21 aprilie 2020. Marțea Albă, îl pomenim pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Calendar ortodox 21 aprilie 2020. Marțea Albă, îl pomenim pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Calendar ortodox 21 aprilie 2020. Marțea Albă, îl pomenim pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul. Am intrat în Săptămâna Luminată. Se spune că cei care vor trece în neființă în aceste zile vor merge direct în Rai fiind iertate toate păcatele.

Legenda spune că în această săptămână porțile Raiului sunt larg deschise, în timp ce porțile Iadului sunt închise. Se spune că cei care se vor naște acum vor fi norocoși. Postitul e interzis, iar creștinii se salută cu ”Hristos a Înviat!” – ”Adevărat a Înviat!”. De altfel în această săptămână toți trebuie să sărbătorim biruința Domnului asupra morții și nu avem voie să spălăm, să călcăm sau să facem treburi casnice.

Calendar ortodox 21 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Născut în satul Sicheon din Galtia, încă de mic copil râvnea la viața ascetică. Îndrăgea postul și rugăciunea, însă mama sa dorea să-l înroleze în armată.Femeii i-a apărut într-un vis Sfântul Mucenic Gheorghe care i-s spus că Teodor este chemat la slujirea Cerurilor și nu a pământului. Atât Sfântul Mucenic cât și Maica Domnului i s-a arătat în multe rânduri Cuviosului Teodor, povățându-l și salvându-l din cursele vrășmajului diavol. I-a fost dăruit darul facerii de minuni. Așa Sfântul Teodor a devenit cunoscut pentru vindecarea bolilor. S-a mutat la Domul în anul 613.

Troparul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 2: Cunoscut fiind din scutece sfinţit şi arătându-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile şi mulţimile demonilor ai alungat, lucrătorule de sfinţenie, Părinte Ierarhe Teodor. Pentru aceasta roagă-te Domnului pentru noi.

Condacul Sfântului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 3: Fecioara astăzi…
Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca într-un car de foc, purtătorule de Dumnezeu, ai alergat către Locaşurile cele Cereşti şi ca un înger vieţuind, împreună cu oamenii, ca un om, dănţuieşti împreună cu îngerii. Pentru aceasta te-ai şi arătat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Părinte Teodor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: