Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 21 decembrie 2020. Cui trebuie să îi spunem „La mulți ani”

Calendar ortodox 21 decembrie 2020. Cui trebuie să îi spunem „La mulți ani”

Sfânta Muceniţă Iuliana din Nicomidia

Calendar ortodox 21 decembrie 2020. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii, pentru că în această zi are loc cinstirea Sfintei Muceniţe Iuliana din Nicomidia. Aceasta a fost un exemplu de credință și chiar a murit pentru Iisus Hristos Mântuitorul, când au fost persecutați creștinii.

Calendar ortodox 21 decembrie 2020. Sfânta Muceniţă Iuliana din Nicomidia

Sfânta Muceniţă Iuliana din Nicomidia a fost fiica lui African, un nobil bogat. Aceasta era deosebit de frumoasă, astfel că la la vârsta potrivită tatăl ei i-a găsit un bărbat cu care a logodit-o. Însă, Sfânta Muceniţă Iuliana a auzit Evanghelia și i-au fost deschiși ochii. Ea l-a ales, așadar, pe Hristos și nu mai dorea să audă de căsnicie. După ce și logodnicul ei și tatăl au aflat că este creștină, Sfânta Muceniţă Iuliana a fost supusă la chinuri groaznice, până a fost ucisă.

Calendar ortodox 21 decembrie 2020. Ce rugăciune se spune azi

Troparul Sfintei Muceniţe Iuliana din Nicomidia

Glasul al 4-lea

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Iuliana, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Condacul Sfintei Muceniţe Iuliana din Nicomidia

Glasul al 3-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Cu frumuseţile fecioriei împodobindu-te, fecioară şi cu cununa muceniciei acum încununându-te, Sfântă Muceniţă Iuliana, dăruieşti tămăduiri celor ce sunt în nevoi şi boli şi izbăvire celor ce se apropie de racla ta, din care Hristos, izvorăşte Dumnezeiesc dar şi viaţa cea veşnică.

Calendar ortodox 21 decembrie 2020. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 21 decembrie 2020 sunt sărbătoriți și alți sfinți. Iată despre cine este vorba:

Sfinţii 500 de mucenici din Nicomidia;

Sfintele 130 de femei din Nicomidia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: