Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Rugăciune către Sfânta Muceniță Iuliana

Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Rugăciune către Sfânta Muceniță Iuliana

Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 4 decembrie, în fiecare an, este sărbătorită Sfinta Muceniţă Iuliana.

Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Este prăznuită Sfânta Muceniță Iuliana

Calendar ortodox 4 decembrie 2021. În această zi este prăznuită Sfânta Muceniță Iuliana, cunoscută drept „Tămăduitoarea” celor bolnavi și încercați de soartă.

Născută în timpul Împăratului Maximilian, Sfânta Muceniță Iuliana a trăit în Nicomidia din Bitinia. A fost fiica unei familii înstărite, iar conform tradiției romane tatăl său, păgânul Africanus, a decis să o logodească pe când avea 9 ani. Cel cu care urma să-și unească viața era Elevsie, fiul al unei alte familii bogate din oraș.

În sufletul Muceniței Iuliana s-a născut însă tot pe atunci dragostea pentru credința creștină, pe care a ținut-o ascunsă de toată familia sa. Este descrisă drept o tânără înzestrată cu o frumusețe fizică și sufletească deosebită, dar și cu inteligență și milostivenie.

Înainte de căsătorie, Elevsie trebuia să îndeplinească dorința impusă de aleasa sa: să devină eparh, ceea ce însemna conducător al unei întregi provincii. Deoarece își dorea cu ardoare să se căsătorească, tânărul a ajuns până la Împăratul Maximilian, care i-a acordat acest titlu prestigios.

Mucenița Iuliana a mărturisit în cele din urmă adevărul, dezvăluindu-i lui Elevsie că nu-i poate fi soție, deoarece este creștină. Dragostea tânărului s-a transformat atunci în ură, iar logodnica lui a sfârșit ucisă cu cruzime. Până în ultima clipă s-a rugat Domnului, iar sacrificiul său i-a îndemnat pe alți 500 de bărbați și 130 de femei, care de atunci au început să creadă în Hristos.

Calendar ortodox 21 decembrie 2021. Rugăciune către Sfinta Muceniţă Iuliana.

”Luminată fiind de harul dumnezeiesc, și după moarte ne descoperi strălucirea vieții tale; mir tămăduitor cu bun miros izvorăști pentru bolnavii care se apropie cu credință de racla cu sfintele tale moaște.

O, cinstită maică Iuliana, roagă-L pe Hristos Dumnezeul nostru să mântuiască sufletele noastre.

Pe Sfânta Iuliana cea milostivă, care prin faptele ei a fost icoană vie a lui Hristos și a mărturisit că familia este o cale de sfințenie biruind cu iscusință cursele vrăjmașului și ispitele trupești, să o lăudăm, iubitorilor de Dumnezeu, zicând:

Bucură-te, Sfântă Iuliana, cunună a familiilor creștine!

Cu frumuseţile fecioriei împodobindu-te, fecioară şi cu cununa muceniciei acum încununându-te, Sfântă Muceniţă Iuliana, dăruieşti tămăduiri celor ce sunt în nevoi şi boli şi izbăvire celor ce se apropie de racla ta, din care Hristos, izvorăşte Dumnezeiesc dar şi viaţa cea veşnică.

Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: