Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 martie 2021. Cui îi spunem „La mulți ani”. Mulți români poartă acest nume

Calendar ortodox 22 martie 2021. Cui îi spunem „La mulți ani”. Mulți români poartă acest nume

Calendar ortodox 22 martie

Calendar ortodox 22 martie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Vasile, preotul din Ancira.

Calendar ortodox 22 martie 2021. Mare sărbătoare creștină

Sfântul Mucenic Vasile era preot la biserica din Ancira și acolo îi învăța pe oameni despre credință, despre Iisus Hristos și despre învățăturile din credința cea dreaptă.

El vorbea despre vremurile cumplite pe care le trăiesc creștinii, din cauza prigonitorilor și asupritorilor ce vedeau în satana adevărata credință și nu în Dumnezeu.

Biserica era tulburată de erezia ariana și Vasile era unul dintre cei care era statornic în credință și tocmai din această cauză atras ura conducătorilor. Atunci, el a început să fie torturat și împăratul Iulian în persoana venit să-l convingă se închine la idoli. Sfântul a răbdat toate chinurile cu mult curaj și până la urmă ajuns în împărăția lui Hristos, dându-și sufletul.

Calendar ortodox 22 martie 2021. Rugăciune către preotul Vasile din Ancira

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Vasile, preotul din Ancira

Glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Vasile, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Calendar ortodox 22 martie 2021. Ruga zilei

CONDAC, glasul al 8-lea. Podobie: Apărătoare Doamnă…

Săvârşind petrecerea cea după Lege, ai păzit credinţa, Sfinţite Mucenice Vasile. Pentru aceasta, te-ai învrednicit cu­nunilor muceniciei şi stâlp neclintit te-ai arătat Bisericii, mărturisind pe Fiul Cel fără de început cu Tatăl şi cu Duhul, Treimea Cea Nedespărţită, pe Care roag-O să ne mântuiască din nevoi, pe noi, cei ce te cinştim pe tine, ca să strigăm ţie: bucură-te, Sfinte Vasile, de Dum­nezeu înţelepţite!

SEDELNA, glasul al 4-lea. Podobie: Degrab ne întâmpină…

Mucenicul Vasile, Împărăţia lui Dumnezeu dorind-o, a sufe­rit arderea chinurilor şi moar­tea nedreaptă. Pentru aceasta s-a învrednicit de nemurirea cea adevărată. Pe acesta, deci, adunându-ne, cu credinţă să-l fericim, căci el se roagă Dom­nului pentru noi toţi.

Calendar ortodox 22 martie 2021. Ce alți sfinți sunt sărbătoriți

Pe data de 22 martie, în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți:

Sfintele muceniţe Calinica şi Vasilisa;

Sfintei Mucenite Drosida;

Sfântul Cuvios Mucenic Eftimie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: