Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 aprilie 2020. Cruce roșie în calendar, Sfântul Mucenic Gheorghe

Calendar ortodox 23 aprilie 2020. Cruce roșie în calendar, Sfântul Mucenic Gheorghe

Calendar ortodox 23 aprilie 2020. Cruce roșie în calendar, Sfântul Mucenic Gheorghe

Calendar ortodox 23 aprilie 2020. Mare sărbătoare. Cruce roșie în calendar. Îm pomenim pe Sfântul Mucenic Gheorghe. Tot în această zi facem pomenirea Sfântului Mucenic Valerie; Sfintilor Mucenici, Anatolie si Protoleon; Sfantului Mucenic Atanasie; Sfantilor Mucenici Glicherie, Donat si Terinos; Sfantul Noul Mucenic Gheorghe; Sfantului Noului Mucenic Lazar Bulgarul.

Sfântul Mucenic Gheorghe

S-a născut în Capadocia într-o familie creștină. A trăit în timpul domniei împăratului Diocletian. Și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă din cauză că acesta a mărturisit credința creștină. Mai apoi, împreună cu mama sa se mută în Palestina. A făcut școala militară și a ajuns comandat în armata împăratului. În anul 303 împăratul a început persecuțiile împotriva creștinilor. Sfântul Gheorghe ajunsese acolo la vârsta de doar 22 de ani pentru a-și lua cele necesare îndatoririlor sale, dar când a auzit cele rostite nu a stat cu mâna în sân și a întrebat de ce poruncesc cu atâta neruşinare şi viclenie distrugerea creştinilor fără ca aceştia să le fi greşit cu ceva. Iar în următorul moment și-a dat centura jos și a aruncat-o în fața superiorilor lui spunând: „Sunt creştin. Nu mă voi supune ordinului vostru”.

Răsplata nu a evitat să apară și imediat a fost supus chinurilor groaznice. În 23 aprilie a trecut la cele veșnice după ce în același an a fost supus la moarte prin decapitare. Tot acum, au primit moarte mucenicească Glicherie, Valeriu, Donat, Terin și Alexandra, soția împăratului Diocletian, care trecuseră la credința creștină, dupa ce, pentru rugăciunile Sfântului Gheorghe, Dumnezeu a înviat un mort. Și după moarte, sfântul s-a arătat făcător de minuni fiind grabnic ajutător celor ce il cheamă în rugăciuni.

Sentimentul de respect, admirație și dragoste al credincioșilor către Sfântul Mucenic Gheorghe se vede prin numeroasele biserici construite în cinstea sa, dar și a milioanelor de oameni care poartă numele său. Se închină și se roagă la el, căci puterea credinței îndeplinește chiar și cea mai grea dorință.

Troparul Sfantului Gheorghe

Ca un apărător al celor robiți și celor săraci ocrotitor, celor bolnavi doctor, împăraților ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini