Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 aprilie 2021. Rugăciunea puternică a Sfântului Gheorghe

Calendar ortodox 23 aprilie 2021. Rugăciunea puternică a Sfântului Gheorghe

Calendar ortodox 23 aprilie 2021

Calendar ortodox 23 aprilie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Iată ce rugăciune se spune în ziua aceasta.

Calendar ortodox 23 aprilie 2021. Sfântul Gheorghe

Ziua de 23 aprilie este dedicată de Biserica Ortodoxă Sfântului Gheorghe. Este motiv de mare sărbătoare pentru români, dar având în vedere că suntem în Postul Paștelui, fericirea trebuie să fie cumpătată, mai ales că ne apropiem de Săptămâna Patimilor.

Împăratul Dioclețian l-a chinuit în fel și chip pe Sfântul Gheorghe, după ce acesta a reînceput prigoana împotriva creștinilor și Sfântul a decis să îl mărturisească fără frică pe Hristos în fața sa.

Sfântul Gheorghe a făcut multe minuni și a sfârșit pentru credință, primind cununa mucenicei.

Calendar ortodox 23 aprilie 2021. Canon de rugăciune

Troparul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință

Glasul al 4-lea

Ca un izbăvitor al celor robiţi şi celor săraci ocrotitor, celor bolnavi doctor, împăraţilor ajutător, purtătorule de biruinţă, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință

Glasul al 4-lea

Cel ce Te-ai înălţat pre Cruce de bunăvoie, poporului Tău celui nou numit cu numele Tău, îndurările Tale dăruieşte-i, Hristoase Dumnezeule. Veseleşte cu puterea Ta pre binecredincioşii creştini, dăruindu-le lor biruinţă asupra celor potrivnici, având ajutorul Tău armă de pace, nebiruită biruinţă.

Lucrat fiind de Dumnezeu, te-ai arătat lucrător preacinstit al dreptei credinţe, spicele virtuţilor adunându-ţi. Că semănând cu lacrimi, cu veselie seceri şi luptând cu sânge pe Hristos ai luat. Şi cu rugăciunile tale sfinte, dai tuturor iertare de greşeli.

Calendar ortodox 23 aprilie 2021. Rugăciunea către Sfântul Gheorge

„Sfinte Mare Mucenice, ai viețuit după vrednicia numelui tău. Ai luat pe umerii tăi Crucea lui Hristos și ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească. Ai stat în slavă înaintea scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate. Fă-te acum mijlocitor al nevoilor noastre! Îngrădește-ne pe noi, nevrednicii, cu rugăciunile tale. Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor. Fii îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi. Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia. Și alungă tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri. Și ne învrednicește pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului vieții noastre!

Sfinte Mare Mucenic, ajută-ne!

Sfinte Gheorghe, cu inima ta mereu atentă față de alții, cu sufletul tău treaz, tu veneai în ajutorul sufletelor aflate în strâmtorare. Vezi, Sfinte Gheorghe, cum drumul meu este aspru, greu, uneori dureros. Susține-mi curajul împotriva descurajării care mă pândește. Să se deschida ochii spre Lumina. Pentru ca eu sa pot intrezari Iubirea nemarginita a Tatalui meu care ma asteapta si pe care sa-l iubesc.

Sfinte Gheorghe, fara teama de chinuri si de moarte in fata puterilor acestei lumi, tu ai laudat maretia Dumnezeului crestinilor si ai distrus idolii. Si astazi, ni se propun mai degraba idoli spre slujire in loc sa-l adoram pe adevaratul Dumnezeu. Ajuta-ne sa rezistam atractiei acestor false divinitati pentru a ne incredinta si darui Tatalui nostru si Mantuitorului nostru, Hristos. Amin.

La 23 aprilie, în calendarul ortodox 2021 mai este pomenit și Sfântul Mucenic Valerie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: