Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 august 2020. Ce sfânt este pomenit în calendarul creștin ortodox

Calendar ortodox 23 august 2020. Ce sfânt este pomenit în calendarul creștin ortodox

Calendar ortodox 23 august 2020.

Calendar ortodox 23 august 2020. Sfântul Mucenic Lup este sărbătorit în fiecare an pe 23 august de toți creștin ortodocșii.

Tot astăzi sunt prăznuiți Sfântul Sfintitului Mucenic Irineu, episcopul Sirminiului, Sfântul Sfintițului Mucenic Irineu, episcopul Lugdunului și Preacuviosul Părinte Calinic, patriarhul Constantinopolului.

Calendar ortodox 23 august 2020. Sfântul Mucenic Lup

În fiecare an pe 23 august este prăznuit Sfântul Mucenic Lup, cel care a trăit pe vremea împăratului Aurelian.

Acesta a fost robul unui oarecare stăpân, dar liber între Iisus Hristos, în care credea. Acesta a ucis zeii cei fără suflet ai păgânilor, iar pe alții i-a scufundat în adâncul apei.

Închinătorii de idoli, mâniați pe ce-a făcut, s-au pornit asupra lui cu săbiile trase, dar în loc să-l taie pe el s-au tăiat între ei.

Sfântul Mucenic Lup stătea în mijlocul lor , plin de credință. Aceștia au întins arcurile asupra lui, dar îl loc să îl rănească, se răneau unii pe alții. Sfântul Lup stătea în mijloc, după care Dumnezeu a vărsat apă din cer pentru a-l boteza, moment în care martori au rămas uimiți.

Apoi, Sfântul Lup s-a dat de bunăvoie în mâinile păgânilor, precum un mielușel la tăiere. Acesta a fost influențat să renunțe la credința în Dumnezeu, după care a fost chinuit. Dacă au văzut că Sfântul Lup nu renunță, i-a fost tăiat capul, fiind îngropat de cei credincioși cu cinste. La mormântul acestuia se dau tămăduiri de toate neputințele și bolile.

Cântarea a 4-a. Irmos: Cel Ce şade în Slava

Stih: Sfinte Mucenice Lup, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Trecând hotarele cele pământeşti ale neputinţei omeneşti, fericite şi bătut fiind cu toiege, rănile le-ai suferit, purtând Toiagul puterii cel mântuitor, Crucea Dumnezeului nostru, pururea Preamărite Mucenice Lup.

Stih: Sfinte Mucenice Lup, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Nădăjduind către Domnul, purtătorule de chinuri Mucenice Lup, prin Dumnezeiescul ajutor, ai rămas neclintit ca un munte; pentru aceasta, zdruncinăturile mădularelor tale le-ai răbdat, înălţându-te către cer cu dragostea cea Dumnezeiască.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Fiind plin de credinţă, de înţelepciune şi de dar, în mijlocul legiuitorilor ai mărturisit pe Cuvântul lui Dumnezeu; şi de săgeţile ce ţi se trimiteau nu te-ai îngrijorat; căci erau oprite de puterea lui Hristos, a se apropia de tine.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Adâncul înţelepciunii Iisus aflându-te pe tine Singură Curată, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, S-a pogorât peste tine ca o Ploaie şi pâraiele cele cumplite ale păgânităţii, cu Dumnezeiescul dar le-a înecat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini