Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 februarie 2023: Rugăciunea Sfântului Policarp îți aduce liniște și împlinire

Calendar ortodox 23 februarie 2023: Rugăciunea Sfântului Policarp îți aduce liniște și împlinire

rugaciune

Calendar creștin-ortodox 23 februarie 2023. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii în ziua aceasta pentru că are loc sărbătorirea unui sfânt important. Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi!

Calendar ortodox 23 februarie 2023

În fiecare an, pe data de 23 februarie, este sărbătorit Sfântul Sfinţit Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei. Părinții acestuia, Pangratie şi Teodora, erau buni creștini, astfel că atunci când a început prigonirea acestora, ei au fost prinși și aruncați în temniță. Chiar în acele momente, Teodora era însărcinată, iar asupritorii nici nu au ținut cont de acest lucru și au tratat-o inuman.

Marcion, guvernatorul din Efes a fost cel care a dat toate aceste ordine, iar planul său era să ia copilul după ce acesta se va naște, pentru a-l crește păgân. Dar când copilul s-a născut, acesta a fost dus unei femei bogate dreptcredincioase, pe nume Calista. Când a aflat aceste lucruri, guvernatorul s-a mâniat foarte tare și i-a torturat pe părinții copilului, care și-au dat duhul după toate chinurile la care au fost supuși.

Copilul a primit numele părintelui său, dar apoi Calista i l-a schimbat în Policarp, ce înseamnă „cel cu roade multe”, pentru că el le dădea săracilor din hambar, dar acesta nu se mai golea niciodată. El a devenit ulterior episcop și a făcut multe minuni, până a fost prins și ars pe rug, devenind astfel mucenic.

Calendar ortodox 23 februarie 2021. Ce alți sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 23 februarie mai sunt pomeniţi și alți sfinți:

  • Sfinţii Cuvioşi Ioan, Moise, Antioh şi Antonin
  • Sfânta Cuvioase Gorgonia, sora Sfantului Grigorie Teologul
  • Sfânta Muceniţă Tea
  • Sfântul Mucenic Clement
  • Sfântul Cuvios Mucenic Damian
  • Sfinţii Cuvioşi Zevina, Polihroniu, Moise şi Damian

Rugăciunea Sfântului Policarp

Sfinte, de Dumnezeu fericite, Policarp, în rugăciunile tale cele de-a pururea pomenește-ne ca, revărsându-se milostivirea lui Dumnezeu peste noi, să ne învrednicim, mult roditorule, de cele spre viață ale Duhului roade în inimă, dragostea.

Rugăciune Sfântul Policarp – Cu ochii privind către Dumnezeu, în cuget bucuria cea duhovnicească; mintea umplând-o cu neîncetată rugăciune, pacea în sufletul nostru;

În piept așezând suspinarea pentru păcate, în toate îndelunga răbdare; chipului celui dinlăuntru, bunătatea, în mâini facerea de bine; în urechi punând ascultarea Sfintelor Scripturi, iar pe limbă mărturisirea adevărului, neclintiți întru dreapta credință; glasului, blândețea; pântecele pecetluit cu înfrânarea și în tot trupul curăția.

Ca să ne învrednicim a fi moștenitori ai bucuriei celei veșnice și părtași ai Împărăției cerurilor.

Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: