Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Mucenic Clement pentru iubire și spor în familie

Calendar ortodox 23 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Mucenic Clement pentru iubire și spor în familie

Calendar ortodox 23 ianuarie. În data de 23 ianuarie 2020, creștinii îi prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Clement, Episcopul Romei. A fost contemporan cu Sfinții Apostoli. Acesta și-a pierdut mama și cei doi frați într-un naufragiu. 

Sfântul Mucenic Clement s-a născut în cetatea Ancira, Ankara de astăzi. Se știe că a rămas orfan din fragedă pruncie. La vârsta de 24 de ani, decide să plece în pribegie.

Potrivit Sinaxarului, într-un an, de Paști, Clement a botezat 424 de persoane, toate de neam mare. Pentru că nu slujit zeilor, a fost supus la chinuri cumplite în vremea împăratului Domitian (81-96) și ucis în anul 101, in timpul împăratului Traian (98-117). I s-a legat de gât o ancoră de fier și a fost aruncat în mare, potrivit crestinortodox.ro.

Calendar ortodox 23 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Mucenic Clement pentru iubire și spor în familie

”O, Sfinte Sfinţite Mare Mucenice Clement, mult pătimitorule de chinuri amare, înfocatule mărturisitor al preaslăvitului nume al Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cel ce cu neînfricoşată inimă şi cu minte mult iubitoare de Hristos cu mare dorire ai alergat pe drumul desăvârşirii, prin suferirea groaznicelor şi nemaiauzitelor chinuri. Primit-ai numele Clement, care mlădiţă de vie se tâlcuieşte.

Căci precum via se taie şi se curăţă la vreme şi mai multe roade aduce, aşa şi mult chinuitul tău trup. De mulţi tirani tăindu-se şi strujindu-se, plin de duhovniceşti struguri se arăta. Prin îndelunga răbdare a nesuferitelor chinuri pe mulţi din întunericul necredinţei la Adevăratul Dumnezeu i-ai adus. Și, fii ai luminii făcându-i, în buchetul viei lui Hristos i-ai arătat şi cu roadele vredniciei în credinţă pe Stăpânul viei L-ai bucurat.

Acestea şi noi, păcătoşii, înţelegându-le, cu multă umilinţă şi dragoste cădem către tine, Mare Mucenice şi mult pătimitorule, rugându-te să ne fii ajutător către Înduratul Dumnezeu şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, ca şi via sufletelor noastre cea sălbatică şi neroditoare să o cureţe şi să o desăvârşească cu Sfântul Său har, spre a aduce însutit roadele dreptăţii şi ale sfinţeniei întru slava Domnului, Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia împreună cu Tatăl şi cu Sfântul Duh I se cuvine slava, cinstea şi închinăciunea în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostești către Sfântul Mucenic Clement.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: