Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 iulie 2020. Creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Foca

Calendar ortodox 23 iulie 2020. Creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Foca

Sfântul Mucenic Foca

Calendar ortodox 23 iulie 2020. Credincioșii îl prăznuiesc joi pe Sfântul Mucenic Foca, cel care slujit pe Iisus Hristos până la moarte.

Tot în această zi sunt prăznuiți și Sfinții Mucenici Trofim și Teofil, Sfinții Mucenici Apolinarie și Vitalie, episcopii Ravenei, Sfântul Mucenic Apolonie, episcopul Romei și Sfinții mucenici care au murit în Bulgaria.

Calendar ortodox 23 iulie 2020. Viața Sfântului Mucenic Foca

Sfântul Mucenic Foca a trăit în Sinope, în perioada împăratului Traian. Acesta și-a mărturisit credința în Domnul Iisus Hristos, iar eparhul African auzit acest lucru l-a torturat pe mucenic, iar în acel moment a avut loc un cutremur și l-a ucis pe el și pe slujitorii acestuia.

Foca a fost ales în tinerețe episcop al cetății Sinopiei. Sfântul a ajutat mulți oameni să-i aducă pe calea cea bună și să îl slujească pe Dumnezeu.

Sfântul Mucenic Foca era mire ceresc, motiv pentru care Dumnezeu i-a pus cunună. După ce a primit acest semn, a fost prins și chinuit, iar după ce trupul i-a fost zdrobit , a auzit un glas de la Dumnezeu. Acesta a știut că trebuie să rabde durerilor, din dragoste pentru Iisus Hristos.

Foca s-a arătat curaj în fața tuturor muncilor la care a fost supus, iar după toate chinurile acesta a fost aruncat într-o baie înfocată, unde și-a dat ultima suflare.

Trupul lui cel sfânt a fost îngropat de credincioși, și se spune că au loc mai multe minuni la mormântul lui, motiv pentru care tot mai multe persoane merg să se roage.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Foca, Episcop de Sinope, glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Foca, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: