Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 noiembrie. Mare sărbătoare cu cruce albastră

Calendar ortodox 23 noiembrie. Mare sărbătoare cu cruce albastră

Calendar ortodox 23 noiembrie. Este zi de mare sarbatoare pentru români, trecută în calendar cu cruce albastră. Iată cărui Sfânt trebuie să-i închinăm rugăciunea zilei.

Calendar ortodox 23 noiembrie. Biserica Ortodoxa Romana il praznuieste Sfantul Cuvios Antonie de la Iezerul Valcea. Fiind vorba de un sfânt român, Biserica il consemneaza cu cruce albastră in calendarul ortodox. Este una dintre sarbătorile importante din luna noiembrie, deoarece este celebrată în postul Crăciunului. În această zi nu fac nunți, însă este dezlegare la ulei și la peste.

Calendar ortodox 23 noiembrie. Mare sărbătoare cu cruce albastră

Calendar ortodox 23 noiembrie. Despre Cuviosul Antonie se știe că și-a trăit viața pe vremea voievodului Matei Basarab si a voievodului martir Constantin Brâncoveanu. Ajuns preot, a imbratisat mai apoi viata monahiceasca in pustiul de la Schitul Iezeru din ținutul Vâlcii. A gasit o pestera mica intr-o stanca si singur a sapat o bisericuta in care s-a rugat neincetat ziua si noaptea. A fost ingropat, dupa voia lui, in groapa pe care singur si-a sapat-o in piatra.

Calendar ortodox 23 noiembrie. Ce inseamna crucea albastra în calendar

În calendarul ortodox, sărbatorile sunt însemnate cu cruce neagră, cruce roșie, cruce neagră cu o paranteză în partea dreaptă si cruce albastră. Toți credincioșii trebuie să știe că aceea crucea albastră din calendar simbolizează sărbătorile închinare sfinților români sau a celor care au moastele în România.

În aceasta zi sfanta, notata in calendarul Ortodox cu Cruce Albastră, se rosteste o scurtă rugaciune de grabnic ajutor pentru iertarea pacatelor si implinirea dorintelor.

Calendar ortodox 23 noiembrie. Rugăciune scurtă de ajutor către Cuviosul Antonie

“Purtătorule de dumnezeiescul dor al rugăciunii neîncetate, Sfinte Părinte Noule Antonie, povăţuitorule al călugărilor, ajutătorule al celor din nevoi şi făcătorule de minuni, locuitorul raiului celui de sus, dar nedespărţit de cei de jos, roagă pe Milostivul Dumnezeu să ne dăruiască nouă pace şi mare milă.

Îţi mulţumim, Doamne Iisuse Hristoase, că ne-ai dăruit pe părintele nostru Antonie de la Iezerul, ca să ne fie ajutător şi mijlocitor în nevoinţele noastre.

Dacă nu am avea pe sfinţii tăi rugători, ce ne-am face noi? Sfinte Părinte Antonie, toată viaţa ai închinat-o iubirii de Dumnezeu. Coboară o picătură de iubire şi pentru noi. Suntem răi şi cu păcate de moarte, dar nu deznădăjduim de mântuirea noastră, alergând şi la sprijinul tău.

Roagă-te, Sfinte Părinte Noule Antonie şi pentru noi, împreună cu Preacurata Născătoare de Dumnezeu, Mijlocitoarea lumii către Hristos.
Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: