Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 24 ianuarie 2020. Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă

Calendar Ortodox 24 ianuarie 2020. Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă

Calendar Ortodox 24 ianuarie 2020.

Calendar Ortodox 24 ianuarie 2020. Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă. Sfânta Xenia este sărbătorită vineri, 24 ianuarie 2020.

Calendar Ortodox 24 ianuarie 2020. Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă

Sfânta Xenia a trăit în Sainkt Petersburg, în timpul domniei împărăteselor Elisabeta Petrovna și Ecaterina a II-a, fiind căsătorită cu Andrei Theodorovici Petrov.

În momentul în care părinții au hotărât să o mărite, ea a ales să fugă împreună cu două slujitoare în Insula Cos. Face acest lucru din dragoste față de Hristos, căci pentru ea adevărata logodnă era unirea cu EL.

Renunță la numele de Eusebia și își pune numele de Xenia. La o petrecere, pe când ea avea 26 de ani, soțul ei a murit brusc. A rămas văduvă. Șocul Xeniei a fost cu atât mai mare, cu cât soțul ei iubit s-a stins fără lumânare, fără a fi spovedit și împărtășit înainte. Golul rămas în sufletul ei a fost atât de mare, încât s-a hotărât să renunțe definitiv la toate cele lumești. Spre uimirea tuturor, a început să înstrăineze toate bunurile și banii, iar casa i-a dat-o unei prietene.

Credința ne sfințește

Apoi, a început să poarte hainele soțului ei, cerând să fie chemată cu numele lui, spunând că ea e cea care a murit, nu el. Din aceste motive, apropiații au considerat că și-a pierdut mințile. Însă, după ce au cerut avizul unor specialiști ai vremurilor, au aflat că era perfect sănătoasă la minte și că avea tot dreptul să dispună cum voia de averile personale. A refuzat orice ajutor și s-a aciuat în suburbii. Toată lumea o batjocorea, considerând-o nebună. Și-a petrecut restul vieții în rugăciune, fără somn, pe câmpuri, vorbind cu Însuși Dumnezeu și prezicând viitorul.

S-a stins din viață la 71 de ani și a fost înhumată în cimitirul Smolensk, loc de pelerinaj pentru credincioși. Căci Sfânta Xenia ascultă rugile credincioșilor, îi vindecă și îi scapă de probleme, ba chiar îi ajută să-și găsească un loc de muncă. În 1988, patriarhul Pimen al Moscovei şi al întregii Rusii a canonizat-o ca „sfântă nebună pentru Hristos, grabnic ajutătoare şi făcătoare de minuni”.

Citeste si:Alertă în România. Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății. Ce măsuri s-au luat în legătură cu virusul ucigaș din China

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini