Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 24 iulie 2020. Ce sfântă este sărbătorită în această zi

Calendar ortodox 24 iulie 2020. Ce sfântă este sărbătorită în această zi

Calendar ortodox 24 iulie 2020

Calendar ortodox 24 iulie 2020. Vineri, creștin ortodocșii o vor sărbători pe Sfânta Hristina, care a trăit în timpul împăratului Septimiu Sever.

Tot în această zi sunt prăznuiți și Sfântul Mucenic Capiton, Sfântul Mucenic Imeneu, Sfântul Mucenic Ermoghen și Sfântul Mucenic Teofil din Zachint.

Calendar ortodox 24 iulie 2020. Viața Sfintei Hristina

Hristina a fost fiica lui Urban, un bărbat de neam mare din cetatea Tirului, care avea stăpânirea ighemoniei. Aceasta avea să fie creștină, roabă, mireasă și mucenița lui Hristos.

Hristina avea o frumusețe aparte, iar mai mulți bărbați bogați își doreau să o ia de soție, dar Urban nu a vrut să-și dea fiica. Acesta le explica că o va da zeilor, pentru că aceștia o iubesc și va rămâne o fecioară printre ei.

Când a mai crescut, Hristina se ruga la Dumnezeu pentru a-l cunoaște pe cel pe care îl iubea nespus. După o perioadă de timp, i s-a arătat îngerul lui Dumnezeu și a însemnat-o cu semnul Sfintei Cruci, numind-o mireasa lui Iisus Hristos.

Acesta i-a spus că va muncită în trei chinuitori, pentru Unul Dumnezeu în Treime și i-a dat pâine curată să mânânce, după ce aținut post mai multe zile.

După ce tatăl său a aflat ce făcuse cu zeii, a început s-o muncească în mai multe feluri pe Hristina, a bătut-o și a aruncat-o în temniță.

Sfânta Hristina, mireasa lui Hristos

După ce tatăl său a încercat prin mai multe feluri să o înduplece să renunțe la Iisus Hristos, Hristina nu a renuțat nicio secundă la această credință.

Mâniat, Urban a decis să o spânzure pe Hristina și să-i strujească corpul cu fiare și să fie arsă cu untdelemn, dar Dumnezeu o proteja.

După asta, Urban a decis ca fiica sa să fie aruncată în mare, legându-i o piatră de grumaz, dar îngerii au protejat-o. După ce a ieșit din apă nevătămată, tatăl său a închis-o în temniță, iar seara acesta a murit, iar Hristina a rămas în temniță, vie. Dar suferințele sale nu au încetat nici după moartea tatălui său. Succesorula lui Urban a torturat-o mai tare, iar în cele din urmă Hristina a murit fiind tăiată cu sabia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: