Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 24 iunie 2021. Sărbătoare importantă cu cruce roșie

Calendar ortodox 24 iunie 2021. Sărbătoare importantă cu cruce roșie

Calendar ortodox 24 iunie 2021.

Calendar ortodox 24 iunie 2021. În această zi, creștinii ortodocși vor sărbători Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare mai este cunoscută în țară și sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica.

Calendar ortodox 24 iunie 2021. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Calendar ortodox 24 iunie 2021.Nașterea Sfântul, lui Ioan Botezătorul este sărbătorită, în fiecare an, pe 24 iunie. Potrivit calendarului ortodox, pe 24 iunie este celebrată nașterea lui Ioan Botezătorul, considerat ultimul mare profet al Vechiului Testament, dar și cel care a făcut trecerea spre Noul Testament. Așadar, în memoria creștinității, Ioan va rămâne cel care l-a botezat pe Iisus Hristos. Biserica Ortodoxă sărbătorește în mod obișnuit, ziua morții sfinților, numai Sfânta Maria și Sfântul Ioan Botezătorul făcând excepția de la această regulă.

Nașterea lui Ioan Botezătorul a avut loc cu șase luni înainte de cea a lui Iisus Hristos. Sărbătoarea este specială pentru creștinii ortodocși și ține o noapte și o zi, iar noaptea de Sânziene este una magică, fiind și noaptea focurilor de vară. Atunci se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu persoanele vii. Pentru aceasta se fac pomeniri a morților numite Moșii de Sânziene, se pun flori la morminte, se aprind lumânări și se dă de pomană la cimitir.

Cine a fost Sfântul Ioan Botezătorul

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut într-o familie de creștini și extrem de credincioși. Zaharia și Elisabeta, părinții acestuia, s-au rugat la Dumnezeu pentru a le oferi un copil și abia după câțiva ani au primit această binecuvântare. Preotul Zaahria a primit vestea de la îngerul Gavriil, pe când se afla în templu, care i-a spus că rugile sale au fost ascultate și că vor avea un copil pe care îl vor numi Ioan. Zaharia a rămas fără gras până la nașterea fiului său, când a înțeles că totul a fost un dar de la Dumnezeu.

Rugăciune închinată Sfântului Ioan Botezatorul

Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi.

Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale.
Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin”,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: