Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 24 Noiembrie 2021. Rugăciunea pentru grabnic ajutor care se rostești în Postul Crăciunului

Calendar ortodox 24 Noiembrie 2021. Rugăciunea pentru grabnic ajutor care se rostești în Postul Crăciunului

În fiecare an, pe data de 24 noiembrie 2021, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Clement. Iată ce rugăciune este bine să spui în Postul Crăciunului!

Potrivit calendarului crestin-ortodox, pe 24 noiembrie, este pomenit Sfântul Mucenic Clement, Episcopul Romei, dar și Sfântul Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei.

Calendar ortodox 24 Noiembrie 2021. Sfântul care trebuie pomenit astăzi

Potrivit învățămintelor bisericești, Sfantul Clement s-a nascut la Roma si a fost contemporan cu Sfintii Apostoli. Isi pierde mama si cei doi frati intr-un naufragiu. Pe tata il pierde mai tarziu, in timp ce isi cauta sotia si fiii.

La vârsta de 24 de ani, Sfântul Clement pleacă să-si caute parintii si fratii. Este momentul cand il intalneste pe Sfantul Barnaba si pe fratii sai deveniti ucenicii Sfantului Petru. Prin purtarea de grija a lui Dumnezeu isi va intalni si parintii.

Calendar ortodox 24 Noiembrie 2021. Rugăciunea pentru grabnic ajutor în Postul Crăciunului către Sfântul Clement

În ziua de 24 Noiembrie 2021, toți credincioșii pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru grabnic ajutor care se rostești în cea de-a doua săptămână din Postul Crăciunului.

„Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate.
Părinte Ierarhe Clement, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostiți astăzi.

Troparul Sfântului Mucenic Clement, Episcopul Romei şi al Sfântului Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei
Glasul 4
„Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră.”

Condacul Sfântului Mucenic Clement, Episcopul Romei şi al Sfântului Mucenic Petru, Episcopul Alexandriei
Glasul 4
„Arătatu-Te-ai astăzi.
Ca cei ce sunteţi turnuri neclintite şi Dumnezeieşti ale Bisericii, stâlpi de Dumnezeu însufleţiţi şi puternici ai dreptei credinţe, Sfinţilor Clement şi Petru, Prealăudaţilor, ocrotiţi pe toţi cu mijlocirile voastre!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: