Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 25 iulie. Sărbătoare mare! Ce sfântă este prăznuită în această zi

Calendar ortodox 25 iulie. Sărbătoare mare! Ce sfântă este prăznuită în această zi

Adormirea Sfintei Ana

Calendar ortodox 25 iulie. Creștin ortodocșii vor sărbătorii sâmbătă 25 iulie, Adormirea Sfintei Ana, mama fecioarei Maria și bunica lui Iisus Hristos.

Sfânta Ana este considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității, fiind sărbătorită pe 9 septembrie.

Calendar ortodox 25 iulie. Sărbătoare mare! Ce sfântă este prăznuită în această zi

Sfânta Ana este bunica după trup a lui Iisus Hristos și se trăgea din seminția lui Levi. Aceasta era cea mai mică fiică a preotului Mathan și a Măriei.

Mathan și Maria au avut trei fete, Maria, Sovi și Ana. Pe Maria a măritat-o în Bethleem și a născut-o pe Salomeea, Savi s-a măritat tot în Bethleem și a născut-o pe Elisabeta, soția preotului Zaharia. Pe Sfânta ANa a măritat-o pe pământul Galileei și a născut-o pe Maria, mama lui Iisus Hristos.

Sfânta Ana după ce a născut-o pe Maria și după ce a dăruit-o în biserică la vârsta de trei ani, a ținut tot restul vieții sale post, a făcut rugăciuni și a i-a ajutat pe cei săraci.

Mama Mariei a murit la vârsta de 69 de ani, iar Sfântul Ioachim, tatăl Sfintei Fecioara Maria a murit a vârsta de 84 de ani, astfel rămânând orfană la vârsta de 3 ani, pe când se afla la templu.

Adormirea Sfintei Ana este sărbătorită în fiecare an pe 25 iulie.

Adormirea Sfintei Ana. Tropar la Adormirea Sfintei Ana

Pe Ceea ce a născut Viața, în pântece o ai purtat, pe Curată Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Gânditoare, Sfânta Ana. Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locașul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greșeli, pururea fericită.

Sfântă Ana, mama Maicii Domnului, este socotită ocrotitoarea copiilor și a maternității, căci ea a zămislit la bătrânețe, după multe rugăciuni, lacrimi și post.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: