Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 25 iunie 2020. Ce sfânt este prăznuit în această zi

Calendar ortodox 25 iunie 2020. Ce sfânt este prăznuit în această zi

Sfanta Fevronia

Calendar ortodox 25 iunie 2020. Potrivit creștin ortodocșilor, joi este sărbătorită Sfânta Fevronia, fiica unui senator român. Aceasta a fost ucisă în chinuri, dar sufletul ei s-a reîntors pe pământ pentru a-i știi toată lumea suferința.

Tot astăzi sunt prăznuiți Sfântul Orentie împreună cu cei șase frați, Farnachie, Eros, Firmin, Chiriac și Longhin, Sfintele Cuvioase Mucenițe Leonida, Livia și Evtropia, Sfântul Simon, Sfântul Teolipt al Filadelfiei, Sfântul Cuvios Dionisie, Sfântul Cuvios Dometie.

Viața Sfintei Mucenițe Fevronia

Sfânta Fevronia a fost fiica unui senator român, care s-a călugărit încă de tânără într-o mănăstire din cetatea Nisibi.

Aceasta este obligată de prosecutorul creștinilor, Sielnius să se lepede de credința pentru Hristos și să se căsătorească cu el.

Fevronia refuză și pentru acest fapt este supusă la multe chinuri, fiind biciută, i-au fost scoți dinții, i-au fost tăiați sânii, mâinile și picioarele, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul.

După trecerea sa la cele veșnice, Sfânta Muceniță Fevronia se arată în ziua prăznuirii sale, în fața surorilor sale din mănastire.

Aceasta a stat timp de trei ore în fața tuturor, apoi s-a făcut nevăzută, iar cu toate astea, nimeni nu a putut să o ating.

După moartea sfintei Fevronia, diavolul a intrat în Silenius, iar din această cauză s-a izbit cu capul de un stâlp de marmură și a murit.

Troparul Sfintei Mucenite Fevronia

Mielușeaua Ta, Iisuse, Fevronia, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; ș patimesc pentru Tine, ca sa imparatesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc Tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: