Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 26 noiembrie 2021. Ce sărbătoresc creștinii astăzi

Calendar ortodox 26 noiembrie 2021. Ce sărbătoresc creștinii astăzi

Sfânta Fecioară Maria

Calendar creștin 26 noiembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 26 noiembrie, în fiecare an este sărbătorit Sfântul Stelian.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2021. Sfântul Stelian

Sfântul Stilian s-a născut în Paflagonia, Asia Mică, între anii 400 și 500. A fost binecuvântat chiar din pântecele mamei sale. Pe măsură ce a crescut, prin harul lui Dumnezeu a devenit din ce în ce mai mult un loc de locuință al Duhului Sfânt. Încă din copilărie a arătat calitățile rare ale vieții sale binecuvântate. Când era tânăr și încă adolescent, deși, desigur, era trupesc, nu a lăsat niciodată ca dorințe să-i murdărească spiritul și sufletul. Era foarte pur. Nici nu a lăsat să-l domine vreo pasiune pământească. El nu a lăsat ca bogăția și dragostea pentru bogăție să-i pătrundă în suflet și să-l supună corupției și pierzării.

Cu puterea și harul lui Dumnezeu, el a luptat împotriva tuturor ademențiilor acestei vieți nenorocite și trecătoare. El a gândit cu adevărata înțelepciune a lui Dumnezeu și a văzut că această lume materială era trecătoare și lipsită de valoare. A hotărât că de acum înainte va merge pe unde îl duce sufletul. Sufletul lui l-a chemat la bune bătălii morale. L-a chemat la exercițiul virtuții. I-a arătat drumul dificil și accidentat care duce la viața veșnică și la fericirea veșnică, potrivit pemptousia.com.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești

Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău.

Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine. Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi,

fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!