Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 26 noiembrie 2022. Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor. Zi cu dezlegare la pește

Calendar ortodox 26 noiembrie 2022. Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor. Zi cu dezlegare la pește

GALERIE FOTO (2) sfantul cuvios stelian

Conform calendarului creștin ortodox, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Stelian Paflagonul, sfântul ocrotitor al copiilor. Ziua de 26 noiembrie este zi de post cu dezlegare la pește.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2022. Povestea Sfântului Stelian Paflagonul

Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor şi al familiei creştine, este prăznuit pe 26 noiembrie. Şi-a împărţit bogăţia pe care o avea săracilor şi s-a făcut monah și a plecat în pustie. A intrat într-o peşteră în care primea hrană de la dumnezeiescul înger. El a primit puteri miraculoase și capacitatea de a vindeca diferite boli.

Într-o zi, a venit în popor o boală aducătoare de moarte şi mureau într-una pruncii, iar părinţii rămâneau fără de copii. Ştiind mai mulţi de nevoitorul şi pustnicul Stelian, au început a-l lua mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor, scrie crestinortodox.ro. Maicile care s-au rugat Sfântului Stelian au dobândit alţi prunci, iar pruncii bolnavi au fost tămăduiţi, conform site-ului crestinortodox.ro.

În cele mai multe dintre icoane, Sfântul Stelian Paflagonul este picat cu un copil în brațe pentru a sublinia legătura pe care acesta a avut-o cu cei mici, fiind protectorul lor și vindecătorul celor bolnavi.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Stelian Paflagonul

Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: