Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Calendar ortodox 27 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Calendar ortodox 27 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Calendar ortodox 27 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului. Tot în această zi facem pomenirea Sfântului Cuvios Ioan Mărturisitorul; Sfinților Apostoli Aristarh, Marcu și Zinon; Sfântului Mucenic Puplie; Sfântului Evloghie primitorul de străini; Sfântului Mucenic Lolion cel nou; Sfântului Preacuvios Ștefan, Episcopul Vladimirului.

Viața Sfântului Apostol Simeon, ruda Domnului

A fost fiul lui Cleopa și fratele lui Iosif, logodnicul Maicii Domnului. Sfântul Simeon a făcut parte din cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului. A predicat Evanghelia lui Hristos în Iudeea.

A fost numit Episcop al Ierusalimului după moartea verișorului său, Sfântul Apostol Iacob. Potrivit scrierilor acesta a fost al doilea episcop al Ierusalimului. De altfel, un lucru uimitor se spune despre Sfântul Apostol Simeon. Când a primit cununa muceniciei avea peste 100 de ani. După ce a izbucnit o persecuție asupra iudeilor, dar și a creștinilor în Palestina, Sfântul a fost găsit și supus chinurilor. Mai apoi a fost omorât asemenea Domnului, răstignit pe cruce.

La ordinul consului Attikus, în 106 s-a declanșat prigoana de către împăratul Traian. Atunci au fost persecutați nu numai creștinii, ci toți urmașii lui David. Atunci, câțiva eretici pe care îi combătuse în trecut l-au denunțat romanilor pe Sfântul Ierarh Simeon. Acesta își păstorise turma timp de 20 și ceva de ani neîncetat. În vârstă de 120 de ani, a fost supus la cele mai grele chinuri și a dat dovadă de o rezistență aparte. Cu toții se întrebau cum de acest bătrân încă trăiește, cum de poate rezista torturilor la care o persoană mai tânără nu poate face față. Îndrăzneala sa i-a convins pe aceia că nu va muri așa. Astfel au luat decizia după câteva zile de torturi să-l condamne la Moarte prin răstignire. Cu bucurie ca urmeaza mortii Domnului, Sfantul Simeon s-a invrednicit sa primeasca in cer cununa de biruinta a muceniciei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: