Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 iulie 2021. Sărbătoare cu cruce roșie pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 27 iulie 2021. Sărbătoare cu cruce roșie pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 27 iulie 2021

Calendar ortodox 27 iulie 2021. În această zi, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Pantelimon. Tot pe 27 iulie sunt prăznuiți Orbul care a fost tămăduit de Sfântul Pantelimon, Sfânts Cuvioasă Antuza, Sfântul Cuvios Manuel, Sfântul Clement de Ohrida și Sfântul Mucenic Hristodul din Casandra.

Calendar ortodox 27 iulie 2021. Sărbătoare cu cruce roșie pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 27 iulie 2021. Sfântul Mucenic Pantelimon s-a născut în anul 284 în orașul Nicomidia, iar la naștere a primit numele de Pantoleon, care însemna „cel in toate puternic ca un leu, pentru că tatăl său credea în zei, iar mama sa, Evula, era creștină. Femeia moare când Pantoleon era foarte mic, iar la îndemnul tatălui său termină Școala de Medicină din Nicomidia. Acesta află de la preotul Ermolae că Iisus Hristos este singurul doctor care îi salvează pe oameni, iar după ce salvează un copil care fusese mușcat de o naparcă, cere să fie botezat. După ce a primit botezul de la preotul Ermolae, numele său a devenit Pantelimon, care înseamnă „cel cu totul milostiv”.

După puțin timp ajunge să aibă cunoștințe din domeniul medicinei, iar împăratul Maximian care îi remarcase talentul, voia să îl ia la palat ca medic privat. După ce a vindecat un orb, împăratul cere ca Pantelimon să renunțe la credința creștină, iar pentru că a refuzat, acestuia i s-a tăiat capul. Surprinși au fost toți cei prezenți pentru că, în loc de sânge, a curs lapte din trupul său. Sfântul Pantelimon a murit în anul 303, iar de atunci este considerat ocrotitorul medicilor, fiind un tămăduitor al bolanvilor. Acesta este chemat în rugăciuni de către preoții Bisericii la Sfințirea APei și la Taina Sfântului Maslu.

Rugăciune pentru tămăduire către Sfântul Pantelimon

O, Mare Mucenice şi Tămăduitorule Pantelimon! Roagă-te lui Dumnezeu pentru noi şi nu lăsa să rămână în noi bolile trupeşti şi sufleteşti de care suferim. Vindecă bolile pricinuite de patimile şi păcatele noastre. Bolnavi suntem noi de lene, de slăbiciune trupească şi sufletească – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon. Bolnavi suntem noi de dorinţe şi împătimire de lucrurile trecătoare pământeşti – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon. Bolnavi suntem, o, Sfinte Pantelimon… Bolnavi suntem noi de uitare pentru lucrarea mântuirii, pentru păcatele, neputinţele şi pentru datoriile noastre – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon. Bolnavi suntem noi de ţinerea în mintea noastră a răului, de mânie, de ură, de tulburare – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

O, Tămăduitorule al Sfântului Athos şi al întregii lumi! Bolnavi suntem noi de invidie, mândrie, îngâmfare, preamărire, de rând cu nemernicia şi netrebnicia noastră – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon. Bolnavi suntem noi de multele şi feluritele căderi în poftele trupului: în desfrânare, în mâncarea cea fără de saţ, în nereţinere, în desfătare – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon. Bolnavi suntem noi de prea mult somn, de prea multă vorbire, de vorbire deşartă şi de cea săvârşită cu judecată – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

O, Sfinte Pantelimon! Ne dor ochii noştri de privirile păcătoase…
Ne dor urechile noastre de auzul cuvintelor deşarte, al cuvintelor rele, defăimătoare.
Ne dor mâinile noastre neîntinse spre săvârşirea rugăciunii şi spre fapta cea de milostenie – tămăduieşte-ne pe noi, Sfinte Pantelimon.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: