Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 noiembrie 2022. Rostește rugăciunea făcătoare de minuni!

Calendar ortodox 27 noiembrie 2022. Rostește rugăciunea făcătoare de minuni!

Calendar ortodox 27 noiembrie 2022. Rostește rugăciunea făcătoare de minuni

În fiecare an, la data de 27 noiembrie 2022 toți creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul.

Calendar ortodox 27 noiembrie 2022. Viața Sfântului Mare Mucenic Iacob Persul

Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul a renunțat, inițial la Dumnezeu, pentru a face avere și faimă, dar și-a dat seama de teribila greșeală pe care a făcut-o, datorită unei scrisori pe care mama sa i-a trimis-o.

Cel care l-a făcut pe Sfânt să renunțe la credința sa a fost Izdegherd, care i-a făcut multe favoruri și i-a promis lucruri deșarte.

Această perioadă e rătăcire nu a durat mult, pentru că Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul a revenit la iubirea față de Dumnezeu, după ce a citit scrisoarea în care mama și soția lui îi arătau de ce greșește.

Iată ce a rostit Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul după ce a citit scrisoarea și și-a dat seama cât a greșit.

„Doamne Dumnezeul meu ascultă-mă pe mine robul Tău și căutând din înălțimea cea sfânta a Ta, da-mi tărie și putere în ceasul acesta pentru ca să rabd durerile acestea și să-mi răsplătesc cu sângele meu greșeală, căci mă lepădasem de Tine făcătorul și Stăpânul meu. Acum îmi pare rău de aceasta și mă întorc la Tine, Dumnezeul meu. Mărturisesc Preasfânt numele Tău și-mi pun sufletul meu pentru Ține. Iar Tu, Doamne, trimite-mi ajutorul Tău spre răbdare, ca să vadă vrăjmașii Tăi și să se rușineze, căci Tu, Doamne, m-ai ajutat și m-ai mângâiat”.

Atunci, el a decis să mărturisească împăratului că este creștin, iar pentru această faptă el a fost chinuit în feluri teribile. Atunci când au început să îi taie degetele de la o mână, Sfântul Mare Mucenic Iacob Persul a zis:

„Păstorii, când tund oile, tunzând partea din dreapta, oare lasă pe cea din stânga netunsa? Eu sunt oaie a turmei lui Hristos, care m-am dat în mâinile voastre pentru Domnul meu, ca să-mi tundeți mădularele mele ca pe o lână; acum având mâna cea dreapta tunsă, o voi cruța pe cea stângă? Nu voi cruța nici unul din mădularele mele; ci mă voi dezbrăca de trupul meu stricăcios, pentru ca să mă îmbrac într-unul nestricăcios”.

Calendar ortodox 27 noiembrie 2022. Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Mucenic Iacob Persul

„Cu mucenicia cea neobişnuită şi înfricoşătoare şi cu vitejiile răbdării, pe toţi i-ai minunat, mult-pătimitorule, cu tăierea fiecărei părţi din trup, rugăciuni de mulţumire preaminunat ai dat lui Dumnezeu.

Pentru aceasta, în pătimirea ta cunună ai luat, şi te-ai suit către tronul Împăratului ceresc, al lui Hristos Dumnezeu, Iacobe. Pe Acela roagă-L să mântuiască sufletele noastre.

Înştiinţându-se soţia şi maica ta că tu ai jertfit împreună cu împăratul idolilor, scrisoare de întărire în credinţa creştină ţi-au trimis, după care cu lacrimi de umilinţă ţi-ai cerut iertare de la Dumnezeu şi ai părăsit cu desăvârşire pe împărat şi domni, şi închinându-te lui Dumnezeu şi mărturisindu-L, Îi dădeai slavă cântându-I: Aliluia!

Auzind împăratul că tu te-ai întors la adevărata credinţă, s-a mâniat foarte rău şi întrebându-te, Sfinte Iacob, nu ai vrut să schimbi adevărul pe minciună şi credinţa pe necredinţă, ci defăimând înşelăciunea idolească mărturiseai că unul singur este Dumnezeu, Care a făcut cerul şi pământul, pentru care îţi strigăm:

Bucură-te, că de împărat nu te-ai temut;
Bucură-te, căci credinţa creştină cu tărie ai mărturisit;
Bucură-te, că cinstea lumească pe care ţi-a dat-o împăratul o ai nesocotit;
Bucură-te, că amăgirile împărăteşti nu te-au amăgit;

Bucură-te, că împăratul la grele chinuri te-a trimis;
Bucură-te, că de frica chinurilor nu te-ai înfricoşat;
Bucură-te, că pentru Împăratul cerului ai vrut a pătimi;
Bucură-te, că, chinuindu-ţi trupul, ai câştigat Împărăţia lui Dumnezeu;

Bucură-te, Mare Mucenice Iacob, părtaş al pătimirilor Domnului Hristos!

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului! Amin!”, potrivit doxologia.ro

 

 

Sursa foto: activenews.ro

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: