Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 octombrie 2021. Ce este interzis de Sfântul Dimitrie cel Nou

Calendar ortodox 27 octombrie 2021. Ce este interzis de Sfântul Dimitrie cel Nou

Calendar ortodox 27 octombrie 2021. În fiecare an, pe data de 27 octombrie, în calendarul creștin ortodox este marcată cu cruce roșie sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou.

De Sfântul Dimitrie cel Nou sau Sfântul Dimitrie Basarabov, sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie, în București are loc unul dintre cele mai ample pelerinaj ale anului.
Trebuie știut că, în acest an, Sfântul Dimitrie cel Nou, sărbătorit pe 27 octombrie, pică într-o zi de miercuri, așadar se va ține post.

Sfântul Dimitrie Basarabov este supranumit si Ocrotitorul Bucureștilor, iar Capitală se organizează un pelerinaj la care participă mulți enoriași.

Calendar ortodox 27 octombrie 2021. Ce este interzis de Sfântul Dimitrie cel Nou

În ziua Sfântului Dimitrie cel Nou este interzis să se facă treburi casnice. Nu se va spăla, nu se va mătura.
Tot de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, oamenii obișnuiesc să meargă la cimitir. Acolo vor duce ofrande sfinţite. Acestea se împart la mormântul celor adormiți. Se oferă oamenilor mere sau struguri, nuci şi miere.
În unele regiuni, se obișnuiește să se aprindă zece lumânări la mormintele celor care au murit fără lumină. De asemenea, fiecare mormânt se împodobește în această zi cu flori de toamnă.
Icoana Cuviosului Dimitrie cel Nou nu trebuie să lipsească de pe masă mai ales în familiile în care nu există niciun membru care să poarte numele sfânt de Dumitru. Așa se vor bucura de sănătate şi spor.

Calendar ortodox 27 octombrie 2021. Rugăciune miraculoasă către Sfântul Dimitrie cel Nou

Datina bisericească ne învață că rugăciunea către Sfântul Dimitrie cel Nou este miraculoasă. Trebuie rostită în ziua sfântă a pomenirii sfântului.

“Mare mucenice Dimitrie, izvorâtorule de mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!
Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate! Fereşte-ne,sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: