Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 28 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru

Calendar ortodox 28 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru

Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru

Calendar ortodox 28 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru, Sfinților Mucenici Dada, Maxim și Cvintilian; Sfintei Mucenițe Cherchira; Sfinților Mucenici Zinon și Vitalie; Sfântului Mucenic Eusebie; Sfinților Apostoli Onisifor si Evod.

Viața Sfinților Apostoli Iason și Sosipatru

Au făcut parte din cei șaptezeci de apostoli ai Mântuitorului. Aflăm despre ei din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel că îi numește de un neam cu el.

Sfântul Apostol Iason a fost numit Episcop de către Sfântul Apostol Pavel al orașului Tars. În același timp Sfântul Apostol Sosipatru a fost hirotonit Episcop în Iconium. Au ajuns să predice cuvântul Evangheliei în Insula Corfu. Acolo au ridicat și o biserică în cinstea Sfântului Arhidiacon Ștefan. Regele insulei i-a trimis la închisoare pentru că a aflat de activitatea lor misionară. Au fost închiși alături de șapte tâlhari. Apostolii i-au adus pe aceștia pe calea cea dreaptă provăduindu-le învățătura lui Hristos. Când regele a aflat despre acest lucru a poruncit ca aceștia să fie uciși. Astfel, tâlharii au primit cununa muceniciei.

În timp ce regele îi tortura pe Sfinții apostoli, fiica lui Fecioara Cherchira îi privea cum pătimeau. Inima s-a încălzit în prințesă și atunci s-a declarat și ea creștină. Regele a închis-o în temniță. Dat fiind faptul că fiica sa nu voia să se lepede de credința creștină, regele a poruncit să se dea foc la temnița în care era închisă. Iar printr-o minune fecioara a scăpat teafără și nevătămată. Văzând toate acestea, regele nu s-a înduplecat. A poruncit ca fiica sa să fie omorâtă de către arcași. La scurt timp după, s-a întâmplat ca regele să moară, iar Sfinții Apostoli au rămas în viață.

Noul rege al insulei a oprit persecuțiile împotriva creștinilor. Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru au predicat Evanghelia și au păstorit Biserica din Insula Corfu, acolo unde și-au dat ultima răsuflare.

Troparul Sfinţilor Apostoli Iason şi Sosipatru
Glasul 3

Sfinţilor Apostoli rugați pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Condacul Sfinţilor Apostoli Iason și Sosipatru
Glasul 6

Chipul cel scris de mână…
Luminându-vă cu dogmele Apostolului Pavel, v-aţi făcut luminători lumii, de trei ori fericiţilor, că pururea luminaţi lumea cu minuni, Sfinte Apostole Iason, izvorul tămăduirilor şi Sfinte Apostole Sosipatru, lauda mucenicilor lui Hristos, Apostoli de Dumnezeu purtători, ocrotitori ai celor din nevoi, rugaţi-vă lui Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: