Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 28 aprilie- 10 mai 2020. Meteorologii anunță temperaturi ridicate

Prognoza meteo 28 aprilie- 10 mai 2020. Meteorologii anunță temperaturi ridicate

VREMEA 28 aprilie- 10 mai 2020

Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru două săptămâni. Specialiștii anunță temperaturi ridicate în următoarea perioadă și doar la munte se vor semnala scăderi a regimului termic.

Vremea în Banat, conform ANM

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în primele zile, temperatura aerului va crește, iar valorile se vor situa peste cele climatologic specifice. Maximele vor ajunge până la 25 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi situate între 7 și 11 grade Celsius.

În zilele de 2-4 mai, vremea se va răci, iar temperaturile vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius, iar temperaturile nocturne se vor menține comparabile cu cele din intervalul anterior.

În cea de-a două săptămână, temperaturile vor fi mult peste mediile multianuale. În perioada 29 aprilie și 3 mai, se anunță ploi, în averse însoțite de descărcări electrice și se vor cumula cantități de apă moderate.

Vremea în Crișana

Temperaturile maxime vor fi situate între 21 și 25 grade Celsius, iar cele minime ajung la 11 grade Celsius.

În perioada 2-4 mai, temperaturile vor diune vor scădea și se vor încădra între 17 și 20 de grade Celsius, iar temperaturile nocturne se vor menține comparabile cu cele din intervalul anterior.

În săptămâna 3-10 mai, meteorologii anunță averse și descărcări electrice, în zonele locale și în zonele deluroase.

Vremea în Transilvania

Vremea va fi caldă în primele zile, iar temperatura aerului va ajunge la valori de până la 23 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 10 grade Celsius.

De asemenea, în primele nopți se vor înregistra valori negative, inclusiv în depresiuni și se vor menține condiții de brumă.

În perioada 2-4 mai, va avea loc o scădere a temperaturilor până spre valori diurne sub cele climatologice specifice, între 13 și 17 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână se va semnala o încălzire semnificativă a vremii, iar în perioada 29 aprilie-3 mai, va ploua temporar.

Vremea în Maramureș

În primele zile ale intervalului, temperatura maximă a aerului va ajunge până la 22 de grade Celsius, iar minime vor ajunge până la 10 grade Celsius.

În zilele 2-4 mai, vremea se va răci, iar temperaturile diurne vor fi cuprinse între 15 și 17 grade Celsius, iar cele nocturne se vor menține cu comparabile cu cele anterioare.

În cea de-a doua săptămână, va ploua temporar și vor fi descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi moderate.

Vremea în Moldova

Până pe 1 mai, vremea va fi caldă, în special în zona continentală, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 25 de grade Celsius. Minimele termice vor fi de 8-12 grade Celsius.

Abia în zilele 2-3 mai vremea se va răci, iar temperaturile vor fi cuprinse între 16 și 18 grade Celsius.

Între timp, vremea se va încălzi iarăși, iar estimările indică probabilitatea înregistrării unor valori cu mult peste cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii mai.

În perioada 1-4 mai, se vor anunța ploi intense.

Vremea la munte

La munte, în prima zi a lunii mai, vremea va fi caldă, iar temperaturile vor fi cuprinse între 9 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi negative la altitudini mari.

În intervalul 2-4 mai se va simți o scădere a temperaturilor, 6-10 grade Celsius, iar pe durata nopților valorile vor ajunge la 3 grade Celsius.

Ploile își vor face apariția în perioafa 29 aprilie- 4 mai, când se pot cumula local cantități de apă semnificative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: