Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 29 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Nouă Mucenici din Cizic

Calendar ortodox 29 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Nouă Mucenici din Cizic

Calendar ortodox 29 aprilie 2020. Îi pomenim pe Sfinții Nouă Mucenici din Cizic

Calendar ortodox 29 aprilie 2020. În această zi îi pomenim pe Sfinții Nouă Mucenici din Cizic, Sfântul Nectarie de la Optina,
Sfântului Memnon Mărturisitorul, Sfântul Avxivie. Numele acestora este: Teognid, Ruf, Antipatru, Teostih, Artema, Magn, Teodot, Tavmasie si Filimon.

Viața celor Nouă Mucenici din Cizic

Cei Nouă Mucenici au trăit și au luat cununa muceniciei în secolul al III-lea. Ne amintim că aceea a fost o perioadă grea din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor. Cei nouă mucenici
Teognid, Ruf, Antipatru, Teostih, Artema, Magn, Teodot, Tavmasie si Filimon s-au întâlnit în cetatea Cizic. Acolo au povăduit credința creștină.

Nu le-a fost frică de poruncile date de împărat și s-au rugat neîncetat la Dumnezeu. Nu s-au lepădat de credința creștină, ci au încercat să-i aducă pe oameni pe calea cea bună. Slujitorii idililor văzând atâta îndrăzneală i-au prins armata Domnului, au dus-o în fața stăpânului păgânilor. Au fost trecuți prin chinuri grele în scopul lăpădării de Domnul, dar au fost viteji, au ținut piept și nu s-au îndoit nicio secundă de decizia luată. După câteva zile, s-a hotărât să fie omorâți prin decapitare, iar în acel loc li s-au îngropat trupurile.

Peste ani, când împăratul Constantin a ajuns la putere, primind lumina Sintei Taine a Botezului a oprit persecuțiile. Atunci, credincioșii au dezgropat trupurile mucenicilor. Găsindu-le fără de stricăciune le-au pus în racla nouă. Au zidid o biserică în cinstea lor, iar comoara a fost adusă într-însa. Sfintele moaște au făcut multe minuni șitămăduiri: diavolii erau izgoniti, girbovii se îndreptau și bolile de friguri cu desăvârșire se tămăduiau.

Mulțimea din cetatea Cizic și-a întors fața spre credință văzând minunile care se întâmplă. Căci nu numai o dată bolnavii au primit tămăduire doar atingând racla cu sfintele moaște. Și la scurt timp, au sfărâmat idolii și capistele idolicești construind biserici închinate Lui Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini