Redactia.ro
Home » Știri » Astăzi au avut loc primele recoltări de plasmă de la donatori vindecați de coronavirus în România.

Astăzi au avut loc primele recoltări de plasmă de la donatori vindecați de coronavirus în România.

Plasma de la donatori

Marți au avut loc primele recoltări de plasmă de la donatori vindecațo de COVID-19, în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină București. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății pe pagina oficială de Facebook.

Primele recoltări de plasmă de la donatori vindecați de coronavirus

Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București a declarat luni că patru doctori de la spitalele Victor Babeș, Gerota și Colentina, infectați cu coronavirus, s-au vindecat și au dezvoltat anticopri pentru SARS-COV-2, vor dona plasmă la noul aparat al centrului.

Astăzi, ministerul Sănătății a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook că au avut loc primele recoltări de plasmă de donatori vindecați de coronavirus din România.

Marţi dimineaţă, primele patru persoane vor dona plasmă. Noi am programat mâine patru persoane. Este prima dată când lucrăm cu un asemenea aparat”, a declarat Goșa.

Comunicat de presaProcesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus a…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Marţi, 28 aprilie 2020

Plasma va fi administrată persoanelor aflate în stare gravă

Au fost recoltate câte 600 de mililitri de plasmă de la cele patru cadre medicale. Conform ministerului Sănătății, plasma va fi testată și după calificarea biologică, va fi pusă la dispoziția spitalelor.

De asemenea, plasma va fi administrată doar pacienților infectați și care se află în stare critică, cu vârste de cel puțin 18 ani. Acestea trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

a. se află într-o secție de ATI dintr-un spital desemnat prin ordin al ministrului sănătății pentru tratamentul pacienților COVID-19 și avizat de Comisia de A.T.I.

b. prezintă o progresie rapidă a unei pneumonii severe / a unor infiltrate pulmonare (> 50% în 24-48 ore), în ciuda tratamentului administrat.

c. sunt ventilați mecanic de mai puțin de 10 zile sau în pragul intubației și ventilației mecanice (dispnee severă, frecvență respiratorie ≥ 30/min, saturatie in oxigen ≤ 93% cu oxigen pe mască facială, paCO2 >55 mmHg la pacienții fără BPCO)

Ministerul Sănătății a elaborat Ordinul de ministru privind metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea și distribuirea plasmei de la donatori vindecați de noul virus și folosirea acesteia pentru pacineții infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă.

În prezent sunt trei aparate pentru tratarea cu plasmă a paciențilot cu coronavirus donate ministerului Sănătății în București. Pacienții vindecați ce coronavirus vor fi contactați sau pot fi contactate centrele de transfuzie sanguină pentru donarea de plasmă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini