Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 29 aprilie 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare de spus în Joia Mare

Calendar ortodox 29 aprilie 2021. Rugăciunea grabnic ajutătoare de spus în Joia Mare

Este total interzis în Joia Mare

Calendar ortodox 29 aprilie 2021. Tradiții și obiceiuri de Joia Mare. Ce este complet interzis să faci în această zi și ce rugăciune trebuie să rostești pentru iertatea păcatelor.

Calendar ortodox 29 aprilie 2021. Joia Mare

Joia Mare, numită și Joia Neagră sau Joia Patimilor este o zi foarte importantă în care a avut loc Cina Cea de Taină. Tradiția spune că în Joia Mare se vopsesc ouăle în roșu, ca în Sâmbătă mate să fie gătite pasca și cozonacul.

Joia Mare mai este cunoscută și sub numele de joi a celor 12 Denii, este vorba despre slujbele dedicate acestei zile. Se spune că lumânările aprinse la citirea Deniilor lor vor fi aprinse pe parcursul Întregului an.

Denia pentru Joia Mare amintește de patru evenimente deosebit de importante și anume: spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, rugăciunea din grădina Ghetsimani și începutul patimilor.

Cina Cea de Taină este momentul în care Iisus Hristos folosește pâinea și vinul pentru a le arăta ucenicilor cum urmează să fie jertfit de către omenire. Este total interzis în Joia Mare să consumi oțet și urzici pentru că ele au fost folosite pentru a-i provocat suferințele lui Iisus Hristos. De asemenea, în Joia Mare nu ai voie să speli haine.

Calendar ortodox 29 aprilie 2021. Rugăciunea din Joia Mare

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre’.

Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele.

Calendar ortodox 29 aprilie 2021

Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostim fiecare dintre noi pe 16 aprilie, în Joia Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: