Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 29 ianuarie 2020. Ce sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 29 ianuarie 2020. Ce sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 29 ianuarie 2020. Ce sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 29 ianuarie 2020. Ce sfânt este sărbătorit. Miercuri este sărbătorit Sfântul mucenic Ignatie, purtătorul de Dumnezeu. . În fiecare an, la această dată sunt prăznuiţi în calendarul ortodox Sfântul Ignatie, Filotei, Iperehie, Aviv, Iulian, Romano, Iacob, Parigorie, Silvan, Luca diaconul, Mochie citeţul, Sarvil, Vevea, Varsemeu. Tot în aceeaşi zi mai sunt pomeniţi Sfântul Afraat, Achepsima şi Sfântul Dimitrie Hiotul.

Calendar ortodox 29 ianuarie 2020. Ce sfânt este sărbătorit

Sfântul mucenic Ignatie, urmașul apostolilot a fost al doilea episcop al Antiohiei. Împreună cu Policarp, episcopul Smirnei, au fost ucenici ai Evanghelistului Ioan, cuvântătorul de Dumnezeu. Potrivit tradiţiei ar fi fost copilul pe care Hristos l-a luat în braţe pentru a-l arăta ucenicilor Săi ca model de smerenie.

Acesta a fost supus la tot felul de chinuri, fiind adus înaintea împăratului Traian. A trecut la cele veşnice după ce a fost dus la Roma şi pus să se lupte cu leii, care l-au răpus şi l-au mâncat. Din trupul lui au mai rămas doar câteva sfinte rămăşiţe care au fost duse de creştini la Antiohia, oferindu-le celorlalţi credincioşi drept dar. Sfintele moaşte au fost puse în pământ.

Condac la Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul

Arătatu-Te-ai astăzi lumii…

De la Răsărit astăzi te-ai înălţat şi toată făptura ai luminat-o cu învăţăturile Mirelui, Celui Împodobit de Dumnezeu, purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Sfinţite Mucenice Ignatie.

29 ianuarie, pomenirea sfinților șapte mucenici, care s-au săvârșit în Samosata

Sfinții Filotei, Iperehie, Aviv, Iulian, Romano, Iacob și Parigorie au fost ostașii lui Hristos și a înfruntat rătăcirea idolească. Acestora le-au fost zdrobite brațele și coapsele cu toiege groase. Apoi li s-au zdrobit trupurile și li s-a pus lanțuri grele de grumaji și au fost băgați în temniță. Ulterior, cei cinci sfinți au fost spânzurați, pironindu-li-se capetele cu piroane de fier. Așadar, aceștia și-au dat sufletele la Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini