Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 Aprilie 2023. Îl sărbătorim le sfântul care îi ajută pe cei aflați la necaz

Calendar ortodox 3 Aprilie 2023. Îl sărbătorim le sfântul care îi ajută pe cei aflați la necaz

Calendar ortodox 3 Aprilie 2023. Îl sărbătorim le sfântul care îi ajută pe cei aflați la necaz

Calendar ortodox 3 Aprilie 2023. Zi mare pentru toți credincioșii luni. Sărbătorim un sfânt puternic, ce îi ajută pe toți cei aflați la suferință, care îi cer ajutorul și mântuirea.

Sfântul care îi ajută pe cei necăjiți

În fiecare an, la data de 3 Aprilie, biserica îl sărbătorește pe Sfântul Nichita Mărturisitorul, unul dintre cei mai iubiți sfinți de-ai lui Dumnezeu. A trăit pe vremea când se duceau lupte împotriva sfintelor icoane și a fost aspru chinuit.

Vezi și: Rugăciunea zilei de luni. Este o binecuvântare pentru toată săptămâna

A fost monah, preot și apoi egumen. L-a iubit mult pe Dumnezei și nu s-a lepădat de El nici când a fost aspru chinuit, torturat și ținut închis. El a fost eliberat după moartea împăratului Leon Armeanul, moment în care s-a retras într-un loc pustiu de lângă Constantinopol. Și-a trăit în liniște ultimele zile de viață, rugându-se.

Se spune că atunci când a murit, persoanelor grav bolnave care i-au atins trupul neînsuflețit s-au vindecat rapid. De atunci, oamenii spun că îi ajută la necaz și le îndeplinește cele mai puternice dorințe.

Rugăciunea către Puternicul Sfânt Nichita

Roagă-te la Sfântul Nichita ori de câte ori simți că ai un necaz. Este Sfântul care te scapă de cele mai mari probleme și îți dă puterea să mergi mai departe după ce viața te-a pus la grele încercări.

Este sfântul care te ajută în momentele dificile în v viață și îți dă puterea să le depășești, sa găsești soluții pentru cele mai mari probleme.

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Nichita, părintele nostru.

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre, să ne ierte greșelile și să ne grabească vindecarea de boala grea care ne încearcă.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Nichita. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă.

Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri. Cu multe greşeli fiind întunecat la cuget, eu rătăcitul, chem către mine a ta grabnică rugăciune, luminează-mi ochii sufletului, luceşte-mi lumina cea strălucită a pocăinţei şi mă îmbracă cu armele luminii. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: