Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 iunie 2023. Sâmbăta morților sau Moșii de vară. Ce e bine să faci în această zi și care e rugăciunea pentru cei adormiți

Calendar ortodox 3 iunie 2023. Sâmbăta morților sau Moșii de vară. Ce e bine să faci în această zi și care e rugăciunea pentru cei adormiți

Calendar ortodox 3 iunie 2023. Sâmbătă morților sau Moșii de vară. Ce e bine să faci în această zi și care e rugăciunea pentru cei adormiți

Calendar ortodox 3 iunie 2023. Creștinii sărbătoresc Sâmbăta morților sau Moșii de Vară, o zi dedicată pomenirii morților. Iată care este rugăciunea pentru sufletele celor adormiți.

Calendar ortodox 3 iunie 2023. Sâmbăta morților sau Moșii de vară. Ce e bine să faci în această zi

Sâmbăta Morților are loc pe 3 iunie. Aceasta sărbătoare mai este numită și Moșii de vară 2023. De Moșii de vară, oamenii își amintesc de cei care au trecut într-un loc mai drept. Aceștia aduc pachete cu alimente și neapărat colivă. Cei care doresc să împartă pentru cei adormiți, aduc pachete cu alimente, vin, colivă și lumânări.

Biserica îi amintește pe Sfinții Mucenici Luchilian, Ipatie, Paul, Dionisie si Claudie.

Sâmbătă morților sau Moșii de vară. Rugăciunea pentru cei adormiți

Este bine ca toți creștinii să rostească această rugăciune în această zi sfântă.

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit! Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: