Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 3 martie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți în această zi sfântă

Calendar ortodox 3 martie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți în această zi sfântă

Calendar ortodox 3 martie 2023. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 3 martie, în fiecare an, sunt sărbătoriți Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc, ocrotitorii familiei.

Calendar ortodox 3 martie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți în această zi sfântă

În această zi, sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc, cunoscuți drept ocrotitori ai familiei. Credincioșii se roagă acestor sfinți pentru liniștea căminului și a familiei.

Sfinții Mucenici Eutropiu și Cleonic au fost frați, în timp ce Vasilisc le-a fost prieten încă din copilărie. Au fost uniți de dragostea și credința în Hristos, iar împreună au refuzat să adopte drumul păgân. Pentru încăpățânarea lor, au fost aruncaţi în închisoare, iar ulterior și-au găsit sfârșitul. Au fost Sfinti martiri, care au fost ucisi in cetatea Amasiei, la inceputul celui de-al patrulea secol.

Pentru că nu au vrut să renunțe la credința lor, Sfinții Eutropiu și Cleonic au fost crucificați în orașul Pontine Amasea (Asia Mică) pe 3 martie 308. Ulterior, Sfântul Vasilisc a fost executat mai târziu, pe 22 mai, în orașul Komana.

Calendar ortodox 3 martie 2022. Rugăciune pentru Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc

Este o zi sfântă, în care se citește o rugăciune puternică, de mare ajutor în protejarea familiei necazuri și boală. Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc, cunoscuți drept ocrotitori ai familiei. Credincioșii se roagă acestor sfinți pentru liniștea căminului și a familiei.

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinţilor Mucenici, cei întocmai la nu­măr cu Preasfânta Treime, arătându-vă că, în credinţa voastră în Sfânta Treime cugetaţi cu adevărat acelaşi lucru, aţi aflat aceeaşi cunună, Sfinţilor Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc, bunilor protectori ai familiei.

Pentru credincioşii care să­vârşesc pomenirea voastră prea­sfântă şi care laudă sfinţitele voastre lupte Dumnezeieşti, ce­reţi de la Dumnezeu, măriţilor mucenici, ca să dăruiască nouă protecție dumnezeiască și ferirea de rele și necazuri, așa să ne ajute Dumnezeu. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: