Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 30 august 2021. Sunt sărbătoriți trei mari sfinți

Calendar ortodox 30 august 2021. Sunt sărbătoriți trei mari sfinți

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 30 august 2021. Sunt sărbătoriți în această zi trei sfinți importanți din religia creștin-ortodoxă: Sfântul Ierarh Varlaam, Cuviosul Ioan de la Rașca și Secu, dar și Sfântul Alexandru.

Calendar ortodox 30 august 2021. Sunt sărbătoriți trei mari sfinți

Calendar ortodox 30 august. Sfântul Ierarh Varlaam, Cuviosul Ioan de la Rașca și Secu, dar și Sfântul Alexandru au avut un rol important în răspândirea credinței față de Dumnezeu. Ei sunt și făcători de minuni.

Sfântul Ierarh Varlaam

El a fost trecut în calendarul ortodox de către BOR ca sfânt, pe data de 12 februarie 2007. Nu i se cunoaște cu precizie originea, se spune că ar fi din satul Borcești. De-a lungul vieții, a fost mitropolitul Moldovei între anii 1632 si 1653.  Printre cele făcute de el, amintim tipărirea Cazaniei sau prima carte romanească tiparită în Moldova și care se citește duminică de duminică. În anul anul 1639 a fost propus pentru ocuparea scaunului de Patriarh ecumenic al Constantinopolului.  La sfârșitul vieții, a fost îngropat la mănăstirea Secu, acolo aflându-se, așadar, osemințele sale.

Sfântul Alexandru

El a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337).  Sfântul Alexandru a luat parte în viața sa la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325. Acolo, a apărat credința și l-a contrazis pe Arie, un preot care-i învăța pe oameni greșit despre Dumnezeu. A murit în anul 337, la vârstă de 98 de ani.

Sfântului Ierarh Ioan de la Râşca şi Secu

Sfântul Ierarh Ioan de la Râșca și Secu a fost un ucenic al Sfinţilor Mitropoliţi Varlaam şi Dosoftei ai Moldovei. Odată cu trecerea anilor, el a devenit Episcop al Huşilor şi Arhiepiscop al Romanului. El a bincuvântat sfintele mănăstiri Râşca şi Secu.

Sursa: creștinortodox

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: