Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 30 iunie 2021. Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț

Calendar ortodox 30 iunie 2021. Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț

Calendar ortodox 30 iunie 2021

Calendar ortodox 30 iunie 2021. În această zi, este sărbătorit Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. El avea un sobor de 12 ucenici cu care se ruga, postea și răspândea credința în lume.

Calendar ortodox 30 iunie 2021. Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț

Calendar ortodox 30 iunie 2021. Anual, pe data de 30 iunie este prăznuit Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Acesta s-a născut în secolul IV și a fost, de-a lungul vieții, sihastru prin munții Apuseni. Ulterior, a devenit egumen al Manastirii Râmeț din județul Alba pe al cărui perete apare următoarea inscpritie: „Scris-am eu mult gresitul robul lui Dumnezeu Mihul zugravul de la Crisul Alb in timpul Arhiepiscopului Ghelasie, anul 1377, 2 iulie, in zilele regelui Ludovic“.

Sfântul Ghelasie, împreună cu cei doisprezece ucenici ai săi, se hrăneau mai mult cu rugăciune și post. Datorită credinței sale, el i-a vindecat pe mulți stăpâniți de duhuri necurate să scape. Atunci când a murit, a fost îngropat lângă o biserică de lângă Manastirea Râmeț. În anul 1925, moaștele lui au ieșit la iveală,  iar după ce o femei bolnavă s-a apropiat de trupul Sfântului, s-a vindecat de epilepsie. Mai târziu, în anul 1992, BOR a hotârt canonizarea  Sfantului Ghelasie și trecerea în calendarul ortodox.

Rugăciune către Sfântul Ghelasie

”Catre tine, Sfinte Ierarhe Ghelasie, inaltandu-ne gandurile, cu umilinta si cu caldura te rugam: cauta din inaltimea plina de slava a cerului si te milostiveste de suferintele, durerile, patimile, necazurile, amaraciunile si stramtorarile noastre. Si roaga pe Stapanul si Dumnezeul nostru cel ceresc, sa ne ierte pacatele pe care, cu stiinta si cu nestiinta, le savarsim neincetat, ca si pentru putina noastra dragoste fata de El si fata de aproapele nostru, rugandu-L sa fie pururea milostiv si iertator si sa indeparteze de la noi toata suferinta si durerea. Fii povatuitorul si indrumatorul nostru pe cararile cele necunoscute ale vietii, pentru ca, urmand pilda credintei si a dragostei tale fata de Hristos, sa ne invrednicim de darurile Sale si trecand din aceasta viata, sa ne bucuram impreuna cu tine si cu toti cei bineplacuti din veac ai Domnului, de Imparatia cea nesfarsita a cerurilor, ca acolo, inconjurati de cetele ingerilor, sa aducem marire, cinste si inchinaciune lui Dumnezeu Celui in Treime slavit, in vecii vecilor, Amin”, potrivit crestinortodox.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: