Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 august 2021. Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului

Calendar ortodox 31 august 2021. Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului

Calendar ortodox 31 august 2021. Va fi o mare sărbătoare pentru români, marți, 31 august: ”Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului”. Mulți cei ce-l ating au parte de minuni.

Calendar ortodox 31 august 2021. Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului

Calendar ortodox 31 august 2021. Brâul Maicii Domnului este un veșmânt divin, pe care mulți cei ce l-au atins au avut parte de îndeplinirea dorințelor. Marți, 31 august, se va sărbători ”Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului”.

Tradiția spune că Apostolul Toma, nefiind prezent la inmormantarea Maicii Domnului, a primit Sfântul Brâu. Acesta este o dovadă a Învierii si a Înăltarii Sale la Cer. Se spune că în perioada vieții Ei, Maica Domnului a țesut brâul din păr de cămilă. A fost păstrat o perioadă la Ierusalim, iar mai apoi a fost dus la Constantinopol în anul 395.

Împărăteasa Zoe, sotia lui Leon cel Întelept, a avut parte de o minune în secolul al X-lea. Ca răsplată pentru Maica Domnului, i-a brodat brâul cu fir de aur și l-a așezat pe 31 august în racla sfântă pe care o găsim astăzi și sărbătoare pe care o pomenim marți.

Brâul Maicii Domnului se află acum în mai multe mănăstiri și biserici, pe bucăți, precum: biserica Le Puy-Notre-Dame din Franța,  Mănăstirea Vatoped din Athos, Mănăstirea de maici Kato Xenia din Grecia.

Minunile brâului Maicii Domnului

Atingerea de brâul Maicii Domnului este nu doar o binecuvântare pentru oameni, dar și o împlinire de dorințe. Mulți bolnavi de cancer s-au vindecat după ce l-au atins, multe femei au reușit să devină mame. Acestea din urmă au atins o panglică de brâu și așa au avut surpriza să afle mai târziu că sunt însărcinate. Brâul a ajutat la îndepărtarea de epidemii: în 1813, Braul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus pentru a-i scpăa de ciumă pe locuitorii din Tara Romaneasca,în 1871 a fost adus pentru îndepărtarea holerei de către sultanul turc sub a carui protectie se gasea Muntele Athos dupa caderea Constantinopolului, în 1894 a fost adus în Kios  pentru a alunga epidemia care lovise plantatiile de lămâi și portocali.

Rugăciune către Maica Domnului

Tropar la Praznicul aşezării în raclă a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului, glasul al 8-lea:

Născătoare de Dumnezeu pururea Fecioară, Acoperământul oamenilor, Veşmântul şi Brâul Preacuratului tău trup, puternic Acoperământ cetăţii tale ai dăruit prin naşterea ta cea fără sămânţă, Nestricată rămânând. Că întru tine şi firea se înnoieşte şi vremea. Pentru aceasta, te rugăm, pace cetăţii tale dăruieşte şi sufletelor noastre mare milă.

Cântarea 1, glasul al 8-lea. Irmos: Pe prigonitorul Faraon…

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Cu Dumnezeiască tărie încinge-mă pe mine cel ce măresc în cântări cu dreaptă credinţă Sfinţit Brâul tău, care este Dumnezeiască încingere a cetăţii tale şi întărire, Fecioară şi îngrădire nesurpată pentru turma ta, Preacurată Fecioară.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Tu L-ai născut pe Dumnezeu Cel Puternic, Care încinge cu putere pe toţi cei binecredincioşi, Ceea ce eşti cu totul fără prihană. Pentru aceasta, te fericim pe tine şi Dumnezeiescul tău Brâu cu bucurie sărutându-l, har şi milă luăm.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cu bucurie astăzi dănţuim împrejurul punerii Sfinţitului Brâu al Curatei Fiicei a lui Dumnezeu; din care încingere a nestricăciunii s-a ţesut nouă şi îmbrăcăminte nestricăcioasă şi haină neruptă.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei). Sub puterea ta aleargă poporul tău, Ceea ce eşti cu totul fără prihană şi sub Acoperământul tău scapă totdeauna; tuturor fii Ajutătoare şi dă tuturor cererilor cele către mântuire, izbăvind din nevoi sufletele noastre”, Citește continuarea pe Doxologia.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: