Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 31 martie 2023. Vineri este sărbătorit un mare făcător de minuni care te apără de boală şi necazuri

Calendar Ortodox 31 martie 2023. Vineri este sărbătorit un mare făcător de minuni care te apără de boală şi necazuri

Vineri, 31 martie, este sărbătorit un mare făcător de minuni care te apără de boală şi necazuri. Totodată, astăzi are loc Denia Acatistului Bunei Vestiri.

Calendar Ortodox 31 martie 2023. Viața Sfântului Ipatie, episcopul Gangrei

Sfântul Ipatie, episcopul Gangrei, este un sfânt important pentru creștinii ortodocși. El a trăit în secolul al IV-lea în orașul Gangra din Asia Mică (azi Turcia). A fost un episcop devotat și a luptat împotriva ereziilor care amenințau învățătura Bisericii. El a participat la primul Conciliu Ecumenic de la Niceea în anul 325 d.Hr., unde s-a pronunțat împotriva învățăturilor ariene. De asemenea, a participat la alte două concilii ecumenice.

Sfântul Ipatie este considerat un apărător al credinței ortodoxe și a murit ca martir în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor sub împăratul Liciniu.

În România, există mai multe biserici și mănăstiri care îi sunt dedicate, precum Biserica Sfântul Ipatie din București sau Mănăstirea Sfântul Ipatie din județul Iași.

Calendar Ortodox 31 martie 2023. Rugăciunea către Sfântul Ipatie care te apără de boală și necazuri

„Cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Ipatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre, să ne protejeze trupurile de boală și de necazuri.

Din pruncie fiind luminat cu Lumina Preasfintei Treimi, cugetătorule de Dumnezeu ierarhe, te-ai hrănit cu laptele cel de viaţă al credinţei, strălucind prin virtuţi.

Cu înţelegerea şi cu harul vindecării fiind împodobit, prin postiri şi osteneli ai înfrânat bolile trupului, cugetătorule de Dumnezeu preafericite şi ţi-ai împodobit sufletul cu virtuţi.

Dogmele credinţei întărindu-le, cuvioase, ai propovăduit pe Cuvântul de o Fiinţă şi împreună Veşnic cu Tatăl. Pentru aceasta şi turma ta păstorind-o cu dreapta credinţă, ai ruşinat gândul cel cu judecată rea al lui Arie. Drept aceea, mutându-te acum către Hristos, roagă-te pentru noi toţi. Amin!”, potrivit rugaciunisanatate.ro

Denia Acatistului Bunei Vestiri

Denia Acatistului Bunei Vestiri este o sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși din România, marcând un eveniment central din istoria creștinătății și oferind credincioșilor o ocazie de a se ruga și a face fapte bune. Această sărbătoare marchează anunțarea îngerului Gabriel către Fecioara Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

În această zi, creștinii ortodocși merg la biserică pentru a participa la slujba Acatistului Bunei Vestiri, care constă într-o serie de imne și rugăciuni adresate Fecioarei Maria. În timpul acestei slujbe, se fac citiri din Sfânta Scriptură și se cântă tropare și kondace închinate Bunei Vestiri.

Pe lângă slujba din biserică, în această zi, credincioșii obișnuiesc să facă diverse acte de caritate și să ajute pe cei nevoiași. De asemenea, în tradiția românească, se obișnuiește ca fetele și tinerii care vor să se căsătorească să se roage pentru ajutor și binecuvântare la Fecioara Maria, cunoscută și ca „Mireasa Mării”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: