Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinţi sunt pomeniţi duminică

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinţi sunt pomeniţi duminică

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinţi sunt pomeniţi duminică

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Astăzi, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis.

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Ce sfinţi sunt pomeniţi duminică

Calendar ortodox 31 octombrie 2021. Sfântul Stahie a fost desemnat episcop în Bizant de către Sfântul Apostol Andrei și a zidit o biserică în Arghiropoli, împreună cu Sfântul Andrei. După care a adunat pe mulți credincioși și îi învață mântuitoarea viață.

Ostenindu-se șaisprezece ani în acea nevoință pentru mântuirea omenească, a răposat cu pace, potrivit creștinortodox.ro. De asemenea, Amplie si Urban au fost pusi episcopi de catre acelasi sfant, Andrei. Amplie a fost episcop in Diospoli, iar Urban a fost episcop in Macedonia. Ei, propovaduind pe Hristos si pe idoli pierzandu-i, i-au ridicat asupra lor pe evrei si pe elini si, fiind ucisi de catre acestia, si-au impletit lor cununa muceniceasca.

Sfântul Narcis a fost episcop in Atena, Apelie in Ieraclia si Aristobul in Britania, propovaduind Evanghelia lui Hristos, iar dupa multe osteneli si nevointe si-au dat fericitele lor suflete in mainile Domnului.

Canon de rugăciune către Sfinţii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul şi Narcis

Troparul Sfinţilor Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul şi Narcis, glasul al 3-lea: Sfinţilor Apostoli, rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Cântarea 1, glasul 1. Irmos: Dreapta Ta cea purtătoare…

Stih: Sfinţilor Apostoli, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Pe cei ce cinstesc cu cre­dinţă şi prăznuiesc cu bucurie pomenirea voastră cea sfinţită, de Dumnezeu grăitori­lor, izbăviţi-i de negura patimi­lor şi-i faceţi părtaşi Bucuriei Celei Veşnice.

Stih: Sfinţilor Apostoli, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Mergând pe urma lui Hristos Celui Ce S-a Întrupat pentru milostivire, preafericiţilor, slu­jind poruncilor Lui celor Dum­nezeieşti, v-aţi arătat îndrep­tători către dreapta credinţă a tuturor celor rătăciţi.

Stih: Sfinţilor Apostoli, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Pe Sfinţii Apostoli Stahie şi pe Amplie Înţe­leptul, pe Urban şi Apeles, pe Narcis şi pe Aristobul, pe uce­nicii lui Hristos, adunându-ne dimpreună cu credinţă după datorie să-i fericim.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Pe Muntele lui Dumnezeu cel Învederat, pe Chivotul cel Sfânt, Masa şi Năstrapa cea de aur, pe Palatul lui Iisus Cel Cinstit, pe cea Binecuvântată între femei, să o fericim.

Cântarea a 3-a. Irmos: Însuţi Cel Ce ştii neputinţa…

Stih: Sfinte Apostole Stahie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ca un spic cu multă roadă te-ai arătat, înţelepte, hrănind pe cei ce se topeau de foamea credinţei, cu cuvântul înţelegerii, Sfinte Stahie, de Dumnezeu fericite şi i-ai făcut părtaşi hranei celei mai bune, prin har, cu Puterea Duhului.

Stih: Sfinte Apostole Narcis, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Făcându-te iscusit cu mreaja limbii, ai vânat mulţimea din adâncimea rătăcirii, Apostole şi ai adus-o dobândă Dumneze­iască, Sfinte Narcis, Împăratului şi Stăpânului făpturii, Celui Ce a venit să mântuiască pe cel rătăcit.

Stih: Sfinte Apostole Aristobul, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pornind de la Răsărit, ai aler­gat ca o stea şi ai ajuns la cetăţile britanicilor, propovăduind Evanghelia lui Hristos şi lumi­nând cu harul, pe cei ce primeau cuvântul tău cu credinţă, Fericite Apostole Aristobul.

Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

Cămară a lui Hristos Purtă­toare de Lumină şi Scaun Preaînalt te-ai arătat, Născătoare de Dumnezeu, cu totul fără de pri­hană; că întru tine odihnindu-Se Însuşi, a ridicat ostene­lile noastre şi a gătit celor vred­nici odihna ce va să fie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: